Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ηρακλής: Απίστευτο! Μάκης Ψωμιάδης προ των πυλών

Από τις στάχτες της Καβάλας, γεννιέται ο νέος Ηρακλής. Οι κυανόλευκοι παραμένουν στη Σούπερ Λίγκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο σήμα, την ίδια έδρα. Μόνο ο ΑΦΜ αλλάζει, αλλά ποιον αλήθεια ενδιαφέρει αυτό;
Οι επαφές των ανθρώπων του Ηρακλή με τον Μάκη Ψωμιάδη ξεκίνησαν πριν από περίπου είκοσι ημέρες. Ο ισχυρός άντρας της Καβάλας έδειξε ....από την πρώτη στιγμή θετικός στο ενδεχόμενο εμπλοκής του σε μία ομάδα που συγκαταλέγεται στις έξι μεγαλύτερες της χώρας. Έπρεπε όμως να βρεθεί η νομική φόρμουλα και αυτό το ανέλαβαν οι νομικοί. Το μεσημέρι της Δευτέρας, τα έγγραφα ήταν έτοιμα και το βράδυ έπεσαν οι πρώτες υπογραφές. Εφόσον δεν προκύψουν εμπόδια της τελευταίας στιγμής, η Καβάλα διαλύεται και ο Ηρακλής με νέο ΑΦΜ παίρνει τη θέση της στη Σούπερ Λίγκα. Και αυτό είναι το μοναδικό που θα αλλάξει επί της ουσίας. Οι δύο πλευρές γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας, ωστόσο δεν ανακοινώνουν το παραμικρό, μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα.
Όπως έλεγαν όμως μετά βεβαιότητας στη Μίκρα, "το θέμα είναι πλέον τυπικό. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα και το αργότερο μέχρι την Δευτέρα θα υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις", ενώ το ίδιο επαναλάμβαναν και μετά τη δήλωση διάψευσης του Ψωμιάδη στο blog της "Δίκης". "Δεν υπάρχει θέμα μετονομασίας της Καβάλας. Απλώς η ομάδα θα παίζει πλέον στο γήπεδο του Μακεδονικού, διότι ο δήμαρχος Καβάλας δεν θέλει την ομάδα στην πόλη. Δεν έχω συζητήσει οτιδήποτε με τον Ηρακλή. Και εγώ και ο Σταύρος Ψωμιάδης διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα. Η Καβάλα θα συνεχίζει να αγωνίζεται με το όνομά της στη Superleague". Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, στην οποία θα γίνουν γνωστές και οι λεπτομέρειες της εμπλοκής του Ψωμιάδη στον Ηρακλή.


"Ναί" του Ρέμου στην πτώχευση της ΠΑΕ


Μετά τέσσερα χρόνια κλείνει και τυπικά το κεφάλαιο "Αντώνης Ρέμος" στην ΠΑΕ Ηρακλής. Παρέλαβε την ομάδα στο χείλος της καταστροφής το καλοκαίρι του 2007, την παραδίδει περίπου στην ίδια κατάσταση. Ο Ρέμος αρχικά εμφανιζόταν διστακτικός στο ενδεχόμενο πτώχευσης του Ηρακλή, διότι δεν ήθελε στα χέρια του να διαλυθεί η εταιρεία, και μέσω των δικηγόρων του αναζητούσε μια διαφορετική μορφή σωτηρίας για τον σύλλογο. Ωστόσο, γρήγορα αντιλήφθηκε ότι αυτό είναι προς το συμφέρον τόσο της ομάδας όσο και του ιδίου. Τα χρέη προς το δημόσιο πλέον δεν θα βαρύνουν αποκλειστικά τον ίδιο, αλλά κατόπιν σχετικού ελέγχου θα κατανεμηθούν αναλογικά σε όσους άσκησαν διοίκηση την τελευταία δεκαετία. Αν, για παράδειγμα, προκύψουν χρέη από τη χρήση Μυτιληναίου, τότε ο τελευταίος θα αναλάβει την αποπληρωμή τους. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όσους τον διαδέχτηκαν, είτε ως μεγαλομέτοχοι είτε ως πρόεδροι προσωρινών διοικήσεων, διορισμένων από τον πρωτοδικείο. Οπότε τα χρέη του Ρέμου προς το δημόσιο μειώνονται σε σημαντικό βαθμό, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν οι υπόλοιποι που θα βρεθούν με χρέη στην πλάτη.



"Παντρεύεται" το ρόστερ των δύο ομάδων


Η επίσημη ανακοίνωση της εμπλοκής του Ψωμιάδη στην ΠΑΕ Ηρακλής θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη. Ωστόσο ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές για τη στελέχωση του ρόστερ της νέας ομάδας, παράδειγμα ο Χοσέμι Θεωρείται δεδομένο ότι αρκετοί παίκτες της Καβάλας θα αγωνιστούν τη νέα περίοδο στον Ηρακλή, ενώ θα γίνουν επαφές και με όσους ανήκαν στο κυανόλευκο ρόστερ της περσινής χρονιάς και κρίνονται ικανοί να σταθούν σε μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους. Όσον αφορά τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν οι παίκτες από τον Ηρακλή, το τοπίο παραμένει θολό. Όσοι παίκτες θα βρουν θέση στο ρόστερ της νέας ομάδας θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς για τα δεδουλευμένα τους. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν ερωτηματικά και δεν αποκλείεται να διεκδικήσουν το δίκιο τους μέσω της δικαστικής οδού. Ακόμη όμως και αν αυτό συμβεί, θα στραφούν εναντίον των φυσικών προσώπων που υπέγραψαν τα συμβόλαια και όχι κατά της εταιρείας που θα κηρύξει πτώχευση.

Εντολή στον δικηγόρο να καταθέσει προσφυγή έδωσαν οι Ρικάρντο Ντάνι και Μανόλης Παπαστεριανός. Ο Πορτογάλος έχει συμφωνήσει με την Ξάνθη, ενώ ο Παπαστεριανός επιθυμεί να αγωνιστεί στο εξωτερικό.


Η πέμπτη ομάδα του...


Ένας από τους ανθρώπους που χειρίζεται την υπόθεση της εμπλοκής του Μάκη Ψωμιάδη στην ΠΑΕ Ηρακλής είναι ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Νίκος Αρταβάνης. “Πριν τελειώσει οτιδήποτε δεν είναι καλό να το βγάζουμε προς τα έξω. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δουλειές. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τον Ηρακλή. Βασική προϋπόθεση είναι να παίζει στη Σουπερ Λιγκ ο Ηρακλής και τη νέα χρονιά. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, η μόνη διέξοδος αυτή τη στιγμή είναι μέσω του κ. Ψωμιάδη... Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι κάνουμε όλες τις ενέργειες για το καλό της ομάδας”, ανέφερε. Όπως συμβαίνει και στην Καβάλα, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα είναι ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος, ενώ αυτή θα είναι η πέμπτη επαγγελματική ομάδα με τα διοικητικά της οποίας ασχολείται η οικογένεια. Ξεκίνησε από την μπασκετική ΑΕΚ, ακολούθησαν η ποδοσφαιρική ΑΕΚ, ο Ακράτητος και η Καβάλα. Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2007 είχε πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο με τον Αχιλλέα Μπέο, όταν ο τελευταίος δραστηριοποιούνταν στην... ΠΑΕ Ηρακλής.



Παιχνίδι τακτικής


Για παιχνίδι τακτικής από την πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη, με σκοπό να μην πληρώσει χρήματα στον δήμο Καβάλας, κάνουν λόγο στη μακεδονική πόλη. Είναι γνωστή η κόντρα της διοίκησης του ΑΟΚ με τη δημοτική αρχή της πόλης. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής κατηγορεί τον Ψωμιάδη ότι δεν έχει καταβάλει στον δήμο τα χρήματα που αναλογούν από τη χρήση του "Ανθή Καραγιάννη" και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι οι επαφές με τον Ηρακλή εντάσσονται στο πλαίσιο πιέσεων προς τον δήμο. "Πέρυσι ήταν η Δόξα, πριν από λίγους μήνες ο Πανιώνιος, τώρα ο Ηρακλής, σε λίγες ημέρες ίσως κάποια άλλη ομάδα. Είναι γνωστή πλέον η τακτική του κ. Ψωμιάδη", αναφέρουν άνθρωποι του δήμου Καβάλας. Στις τάξεις των οπαδών πάντως υπάρχει έκδηλη ανησυχία, αφού, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο ΑΟΚ διαλύεται και οδηγείται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Κάτι που σίγουρα απεύχονται και γι' αυτό ανέλαβαν σειρά ενεργειών για να πιέσουν καταστάσεις και να αποτρέψουν αυτό που φαντάζει σχεδόν βέβαιο. Την εμπλοκή δηλαδή της οικογένειας Ψωμιάδη στην ΠΑΕ Ηρακλής.
http://www.makthes.gr/news/sports/75750/

Δεν υπάρχουν σχόλια: