Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

E.Βενιζέλος: Αυτά ζητούσε - Πόσα και ποια θα κάνει πράξη;

Για να μην ξεχνιόμαστε, ας δούμε ποιες θέσεις έχει λάβει ο νέος υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος αντιπρόεδρος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαιρετικά πρόσφατα, αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στην οικονομία για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση:
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» παραδέχθηκε ότι διατύπωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο πως πρέπει η φιλοαναπτυξιακή και φιλοεπενδυτική πολιτική να προβληθεί με κινήσεις που είναι απλές και εύκολες, όπως η μείωση....
της φορολογίας των επιχειρήσεων και η διευκόλυνση της οικοδομικής δραστηριότητας, με κατάλληλη μεταχείριση “εργαλείων”, όπως οι αντικειμενικές αξίες ή το “πόθεν έσχες” των απλών πολιτών για την απόκτηση πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας.
Περιμένουμε από Δευτέρα να δρομολογήσει την μείωση της φορολογίας. άμεσα όχι σε δέκα τέρμενα...
Επίσης πριν από λίγες εβδομάδες είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό ένα νέο «μνημόνιο» καταθέτοντας την ανησυχία του για την δημοσιονομική πορεία της χώρας και την ανάγκη να καταρτιστεί ένα νέο σχέδιο με βάση την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μετά την εφαρμογή του Μνημονίου.
Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα: Αύριο στο eurogroup θα έχει την δυνατότητα να συζητήσει για το νέο Μνημόνιο με τους κατ'εξοχήν αρμόδιους...
Είχε ζητήσει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές, και απαντώντας σε ερώτησε περί ευθύνης υπουργών για τη πρώτη δανειακή σύμβαση είχε αναφέρει σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα ότι «Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο».
Δηλαδή ότι ήταν τελείως ανεύθυνος, παρά το γεγονός ότι ήταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου για το οικονομικό χάος. Άρα περιμένουμε να ζητήσει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο για να τεθεί σε ισχύ. 
Εξέφρασε την άποψη επίσης ότι στις ιδιωτικοποιήσεις «οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει -ας μην το κρύβουμε- και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα, μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά».
Περιμένουμε τους νόμους, για κάθε μία από αυτές....
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: