Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"ΚΑΥΤΗ " ΕΒΔΟΜΑΔΑ

«Καυτή» εβδομάδα ξεκινά σήμερα για την χώρα και την κυβέρνηση, καθώς αρχίζει η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Ολομέλεια της Βουλής και την Τρίτη του εφαρμοστικού νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Οι κρίσιμες ψηφοφορίες θα διεξαχθούν την Τετάρτη και Πέμπτη αντιστοίχως, ενώ τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη και οι «Αγανακτισμένοι» εξακολουθούν.... να βρίσκονται στις πλατείες.

Τα νέα σκληρά μέτρα, που -μεταξύ άλλων- θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις, θα τεθούν σε ψηφοφορία ως απλά νομοσχέδια, επομένως απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ διευκρίνισαν ότι θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία και θα ζητήσουν αυτή να είναι ονομαστική.

Εκτός από την τσέπη μας, το Μεσοπρόθεσμο «ταράζει» και το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές (Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Θωμάς Ρομπόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Παναγιώτης Κουρουπλής) αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην το ψηφίσουν.

«Λουκέτο» θα μπει την Τρίτη και την Τετάρτη στη χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία. Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» θα περικυκλώσουν εκ νέου την Βουλή.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και τραμ την Τρίτη και την Τετάρτη. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να εξυπηρετούν μόνο τις γραμμές των SpecialOlympics.

Το μέτρο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα έχει στάση εργασίας από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των πλοίων, του ΟΣΕ, του προαστιακού και του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Προβλήματα αναμένονται και στις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίαςδύο τετράωρες στάσεις εργασίας (την Τρίτη και την Τετάρτη) από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας (ΟΜΥΛΕ), τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: