Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σε αστυνομικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι «Αγανακτισμένοι» και τα συνδικάτα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία το πρωί ....από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει και νέα συγκέντρωση στις 19:00 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.


Αυτήν την ώρα, έχουν κλείσει η Αμαλίας, η Βασ. Σοφίας, η Πανεπιστημίου, όπως και οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί «Αγανακτισμένοι», καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Σε αστυνομικό κλοιό είναι το κέντρο της Αθήνας με 4.00Ο αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός και την αστυνομία να έχει στήσει ξανά τον σιδερένιο φράχτηέξω από τη Βουλή στα λεγόμενα «λουλουδάδικα».


Εντωμεταξύ στην Αθήνα έρχονται «Αγανακτισμένοι» από όλες τις περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμμετάσχουν την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, στην περικύκλωση της Βουλής.


Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» έχει δώσει για αύριο ραντεβού στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος.


Όπως τονίζουν οι ίδιοι, έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν και υποδομές για τη φιλοξενία όσων Ελλήνων έρθουν από την επαρχία. Ήδη είναι γνωστό ότι δεκάδες Αγανακτισμένοι σχεδιάζουν να έρθουν στο Σύνταγμα από τα Χανιά, την Πελοπόννησο αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Στα σχέδια του αποκλεισμού, περιλαμβάνεται και ένα αυτοκινητιστικό μπλόκο, η επονομαζόμενη «λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση».


Στόχος των Αγανακτισμένων είναι να δημιουργηθεί μία μεγάλη ουρά από εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που θα εμποδίσει την πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή!


Μοτοπορεία Λευκός Πύργος-Σύνταγμα!


Το δυναμικότερο παρών μέχρι σήμερα αναμένεται να δώσουν την Τετάρτη οι μοτο-Αγανακτισμένοι.


Οι μοτοσικλετιστές της βορείου και κεντρικής Ελλάδας μάλιστα σχεδιάζουν και μοτοπορεία Λευκός Πύργος-Σύνταγμα (η οποία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης), τονίζοντας ότι κατά την κάθοδο τους στην Αθήνα θα γίνονται στάσεις που θα ενσωματώνονται στην ομάδα τους και μοτοσικλετιστές από υπόλοιπους νομούς της Ελλάδας.
star

Δεν υπάρχουν σχόλια: