Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ..ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ;;;

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι ένα ξεκάθαρο εκλογικό σχήμα, που θα προετοιμάσει το πολιτικό έδαφος για τις εκλογές που ενδεχομένως να τοποθετούνται στο μυαλό όλων, το φθινόπωρο.
 
του Δημήτρη Συρμάτση
 
«Όλοι μέσα» είναι το πρώτο σχόλιο που μου έκανε πολιτικός αναλυτής, μόλις ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός. Όλα τα μεγάλα κεφάλια, που απηχούν στη βάση του κινήματος παίρνουν τα όπλα επ’ ώμου και ξεκινούν.... μέσα Ιουνίου ένα ντεμαράζ για να αλλάξει η ψυχολογία και το πολιτικό τοπίο στην χώρα.
 Η σφαγή των υφυπουργών έγινε στη λογική του μικρότερου σχήματος για καλύτερο συντονισμό αλλά και ελέω «οικονομικής στενότητας».
 Η μεγαλύτερη αναβάθμιση έγινε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που εκτός από Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έγινε και Υπουργός Οικονομικών. Νούμερο 2 και επίσημα για τον  κ. Βενιζέλο, που καλείται να διαχειριστεί την καυτή πατάτα και να βγει από το καιόμενο σπίτι, χωρίς ούτε ένα έγκαυμα.
 Κρατήθηκε στη θέση του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και αυτό μπορεί η κοινωνία να το δεχτεί αρκετά αρνητικά, καθώς δεν έχει λίγες φορές προκαλέσει με τις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος.
 Η μετακίνηση του κ. Παπακωνσταντίνου, στο ΥΠΕΚΑ, μπορεί να του προκαλέσει πονοκεφάλους, αν συνεχίσει να πολιτεύεται με την σκληρότητα του Υπουργού Οικονομικών. Είναι ένα υπουργείο με περισσότερες εσωτερικές τριβές, από ότι το ΥΠΕΞ ή το Εθνικής Άμυνας όπου τα συνεχή ταξίδια σε θέτουν εκτός καθημερινότητας.
 Δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι για τον Δημήτρη Ρέππα που αναμένεται «στα μπάνια του λαού» να συγκρούεται με επαγγελματικές ομάδες, με νέο του αντίπαλο τούδε και στο εξής τον δημόσιο τομέα. Αποστολή του κ. Ρέππα, θα είναι παράλληλα και ο εκλογικός νόμος.
 Τέλος, η απουσία τεχνοκρατών (πλην Τζωρτζάκη) δείχνει ότι αυτό που γράφουμε δυο μέρες τώρα στο SPNews, ότι το «φιάσκο» της συγκυβέρνησης, απογοήτευσε όλους τους εξωκοινοβουλευτικούς που ήθελαν να «μπλέξουν» με σοβαρά κυβερνητικά πόστα και θα είχαν να κάνουν και με διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.
http://spnews.gr/index.php/politiki/greece/pasok/9629-ekloges

Δεν υπάρχουν σχόλια: