Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ρωσία

 Λίγα λεπτά πριν την προσγείωσή του συνετρίβη αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ των ρωσικών αερογραμμών Aeroflot, που πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα στα βόρεια της χώρας. Το τραγικό αποτέλεσμα; Τουλάχιστον 44 από τους 52 επιβαίνοντες να είναι νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ είναι τραυματίες.
Το δυστύχημα έγινε περίπου τα μεσάνυχτα, λίγο πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί .....στο αεροδρόμιο Πετροζαβοντσκ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε έκρηξη λίγα λεπτά πριν την προσγείωση, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος βίαια να επιχειρήσει προσγείωση σε... αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Επίσημες πηγές, ανέφεραν ότι στο αεροπλάνο υπήρχαν 43 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν είχε επιβεβαιωθεί από ρωσικές επίσημες πηγές, ενώ ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα, οι σωροί των νεκρών ήταν εκτεθειμένες στον αυτοκινητόδρομο.

Τα αίτια της έκρηξης και της βίαιης πρόσκρουσης δεν έχουν γίνει γνωστά και ερευνώνται. Πρόκειται για το πιο αιματηρό δυστύχημα των ρωσικών αερογραμμών τα τελευταία χρόνια και το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα της χρονιάς...
star

Δεν υπάρχουν σχόλια: