Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Του Βασίλη Παπαδημούλη

Εφιαλτικό θάνατο στα χέρια αδίστακτων ληστών βρήκε τα ξημερώματα της Κυριακής ένα ηλικιωμένο πολύτεκνο ζευγάρι μέσα στο σπίτι του στην οδό Σταδίου στη Βέροια. Θύματα ένας 73χρονος συνταξιούχος επιχειρηματίας και η 69χρονη σύζυγός του, που πλήρωσαν με τον χειρότερο τρόπο το γεγονός ότι είχαν οικονομική άνεση και ζούσαν πλουσιοπάροχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ....των αστυνομικών, που ασχολούνται με το διπλό φονικό, ένας από τους δράστες αναρριχήθηκε από την υδρορροή στο διαμέρισμα των άτυχων ηλικιωμένων, που βρίσκεται ακριβώς επάνω από την επιχείρηση του θύματος, την οποία διευθύνουν τα παιδιά του. Ο δράστης, αφού πέρασε στο διαμέρισμα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, άνοιξε την πόρτα στους συνεργούς του. Για τον λόγο αυτό δεν εντοπίσθηκαν από τη Σήμανση ίχνη διάρρηξης στην εξώπορτα του διαμερίσματος.
Η επιδρομή των αδίστακτων ληστών εκτιμάται ότι έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, την ώρα που το ηλικιωμένο ζευγάρι κοιμόταν. Από τα ίχνη που εντόπισαν οι αστυνομικοί, εκτός από τον αναρριχητή ληστή, πήραν μέρος τουλάχιστον άλλα δύο άτομα. Οι ληστές, όταν βρέθηκαν, όπως εκτιμούν οι άνδρες της Ασφάλειας, στο διαμέρισμα, έπιασαν στον ύπνο τους ιδιοκτήτες. Αμέσως τους ακινητοποίησαν στα δύο διαφορετικά δωμάτια όπου κοιμούνταν.
Για να μπορούν ανενόχλητοι να ερευνήσουν το τεράστιο διαμέρισμα, περίπου 200 τ.μ., έδεσαν χειροπόδαρα τους δύο ηλικιωμένους με σχοινιά που πήραν από τις κουρτίνες και τους φίμωσαν με ρούχα και σεντόνια.

Αγριος ξυλοδαρμός

Όταν η έρευνα των χώρων δεν απέδωσε για αυτούς τα αναμενόμενα αποτελέσματα, άρχισαν να γρονθοκοπούν τα ανήμπορα κατατρομαγμένα θύματά τους. Αρχικά προσπάθησαν να αποσπάσουν πληροφορίες από την 69χρονη νοικοκυρά του σπιτιού, για τα σημεία όπου ήταν κρυμμένα τα χρήματα και τα χρυσαφικά της. Τη γρονθοκόπησαν, αλλά η γυναίκα εκτιμάται πως αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα οι δράστες να τη φιμώσουν δένοντας σφικτά γύρω στο στόμα της ένα ρούχο. Στη βιασύνη τους όμως έφραξαν και το στόμα και τη μύτη της άτυχης γυναίκας με αποτέλεσμα η 69χρονη μετά από λίγη ώρα να αφήσει την τελευταία της πνοή από ασφυξία.
Τότε οι δράστες έστρεψαν όλο το μένος τους εναντίον του συζύγου της, που ήταν χειροπόδαρα δεμένος σε διπλανό δωμάτιο. Άρχισαν να τον γρονθοκοπούν αλύπητα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Αλλά ο άτυχος επιχειρηματίας φαίνεται πως δεν το έβαλε κάτω. Η στάση του εξόργισε τους δράστες, που άρχισαν να τον βασανίζουν και να τον χτυπούν στο στήθος.

Ο βασανισμός του 73χρονου

Μάλιστα η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου, που αποδίδει τον θάνατό τους σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δεν αποκλείει το γεγονός όχι μόνο να χτύπησαν οι ληστές τον άτυχο άνδρα με διάφορα αντικείμενα στο κεφάλι και τον θώρακα, αλλά και να χοροπηδούσαν επάνω στο στήθος του, καθώς είχε υποστεί και κατάγματα στα πλευρά του.
Οι ληστές, αφού έψαξαν ολόκληρο το σπίτι, αναποδογυρίζοντας τα πάντα, έφυγαν, αφού πήραν ό,τι πολύτιμο βρήκαν.
Αργά το βράδυ της Κυριακής ένα από τα έξι παιδιά του ζευγαριού πήγε στο σπίτι των γονιών του, καθώς δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα και δεν είχαν δώσει σημεία ζωής ολόκληρη την ημέρα. Μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα του κουδουνιού της πόρτας του διαμερίσματος του ηλικιωμένου ζευγαριού, που δεν είχαν απάντηση, ανησύχησε και ειδοποίησε αστυνομία. Άνδρες της αστυνομίας με την βοήθεια κλειδαρά άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο διπλό έγκλημα.

Χάος…

“Μέσα στο σπίτι επικρατούσε ένα χάος. Τα πάντα ήταν αναποδογυρισμένα. Τα ρούχα από τις ντουλάπες ήταν πεταμένα στο πάτωμα, ενώ όλα τα συρτάρια των επίπλων ήταν ανοιγμένα και πεταμένα. Οι δύο άτυχοι ηλικιωμένοι ήταν νεκροί, δεμένοι χειροπόδαρα και φιμωμένοι” λένε οι αστυνομικοί και ισχυρίζονται πως, από την εικόνα που αντίκρισαν, θεωρούν βέβαιο ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να φθάσουν στο έγκλημα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού.
Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε διευκρινισθεί πόση ήταν η λεία των ληστών, καθώς η αστυνομία έκανε έρευνες στο χώρο και δεν είχε επιτραπεί στα παιδιά του ζευγαριού η είσοδος στο σπίτι. 

Σοκ στη Βέροια

Το διπλό φονικό και ο άγριο τρόπος που έγινε έχει σοκάρει ολόκληρη την κοινωνία της Βέροιας.
“Το θύμα”, όπως λέει η δήμαρχος Βέροιας Χρυσούλα Ουσουτζόγλου, σοκαρισμένη από το συμβάν, “ήταν γνωστός επιχειρηματίας και μάλιστα η επιχείρησή του ήταν από τους προμηθευτές του δήμου. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε οικονομική επιφάνεια”. 
Το θύμα είχε ξεκινήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1961 δημιουργώντας μια εταιρεία σιδηροκατασκευών και αλουμινοκατασκευών και αργότερα πέρασε και στην εμπορία σιδήρου και αλουμινίου και στην κοπή μέταλλων. Το 1999 η εταιρεία πέρασε στα χέρια των παιδιών του και επεκτάθηκε στην εμπορία γυψοσανίδων, δομικών υλικών, χρωμάτων και βιομηχανικών αερίων. Η δραστηριότητά της επεκτάθηκε με την αγορά ενός κτιρίου στην οδό Σταδίου, στον πρώτο όροφο του οποίου διέμενε και το άτυχο ζευγάρι.
makthess.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: