Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΠΡΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Προς Σεπτέμβριο, Οκτώβριο οδεύει η ψήφιση του Ενιαίου Μισθολογίου μετά την κυβερνητική αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που θα χειριστεί και το θέμα θεωρεί:

α) ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά για την ψήφιση του προς τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου όπως έλεγε ότι θα κάνει προηγούμενη πολιτική ηγεσία....
του ΥΠΕΣ υπό τον Γιάννη Ραγκούση, καθώς εκτός των άλλων ακόμη η νέα πολιτική ηγεσία αναμένει το ΠΔ της σύστασης του υπουργείου προκειμένου να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά της.
β) κυρίως, ότι πρέπει πρώτα να θεσμοθετηθεί το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο και μετά το Ενιαίο Μισθολόγιο.
Σε πρώτο πλάνο η εξυπηρέτηση του πολίτη
Πάντως,  βασικός στόχος του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσα να υπάρξουν αποτελέσματα στο ακανθώδες θέμα της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη.
Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί μεγάλη έμφαση στα θέματα της συγχώνευσης των υπηρεσιών του Δημοσίου αλλά και την όσο το δυνατόν πιο άμεση και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εφαρμογή του νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή.   Ως προς αυτό εχέγγυο θεωρείται η παρουσία στη θέση του υφυπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Forthnet Παντελή Τζωρτζάκη που ως πρωθυπουργικός σύμβουλος ήταν από τους βασικούς συντάκτες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
ΥΠΕΣ: «Καλλικράτης», δημοψηφίσματα και εκλογικός νόμος
Όσον αφορά τον τομέα της Αυτοδιοίκησης που θα χειριστεί ο Χάρης Καστανίδης με τη βοήθεια του Πάρι Κουκουλόπουλου, με  δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα, βασικό στοίχημα είναι να εξομαλυνθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν μέχρι στιγμής στον «Καλλικράτη» από θεσμικής άποψης.
Παράλληλα, στο νέο υπουργό Εσωτερικών πέφτει πλέον το βάρος για το θεσμικό πλαίσιο για τα δημοψηφίσματα αλλά και τον εκλογικό νόμο.
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/12371

Δεν υπάρχουν σχόλια: