Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Βάσιμες ελπίδες στην κυβέρνηση για ψήφιση του Mεσοπρόθεσμου

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό φαίνεται να υπάρχει στην κυβέρνηση μία κάποια σιγουριά για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής  οικονομίας, που θα ομαλοποιήσει για μεγάλο διάστημα τη δανειοδότηση της  χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση των επιτελών του κυβερνώντος  κόμματος είναι ότι... οι διαρροές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  μπορούν να περιοριστούν στον ελεγχόμενο αριθμό των δύο βουλευτών, που  είναι και ο κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, ώστε να μην  υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στην πολιτική σταθερότητα για τη συνέχεια. Βέβαια υπάρχουν και οι απαισιόδοξες προσεγγίσεις, που λένε ότι ενδεχομένως  προκύψουν κι άλλοι διαφωνούντες, που μέχρι τώρα δεν έχουν εκδηλωθεί  ανοιχτά, αλλά και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις, οι οποίες λένε ότι οι τυχόν διαρροές μπορούν να περιοριστούν στη μία, αλλά και να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο από βουλευτές άλλων κομμάτων, κυρίως της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά και της ΝΔ και έτσι να διαμορφωθεί  μία, ευρύτερη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, πλειοψηφία, γύρω από το πρόγραμμα.

Οι προσπάθειες  πάντως να μεταπειστούν ο Αλέκος Αθανασιάδης  και ο Θωμάς Ρομπόπουλος συνεχίζονται, με τον δεύτερο να μοιάζει πιο ευάλωτος στις πιέσεις των κυβερνητικών στελεχών τις τελευταίες ημέρες. Η Χρύσα Αράπογλου παραμένει ένα ερωτηματικό, αν και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι τελικά θα ψηφίσει υπέρ, ενώ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια σοβαρή ανησυχία για τη στάση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρότι ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει το θόρυβο γύρω από την τελική επιλογή του.

Από την άλλη πλευρά, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί σίγουρη  τη θετική ψήφο τουλάχιστον ενός ή  και δύο βουλευτών της ΝΔ, με την Έλσα Παπαδημητρίου να αναφέρεται ως η πλέον βέβαιη για διαφοροποίηση από τη στάση του κόμματός της. 
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=130816

Δεν υπάρχουν σχόλια: