Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η δεύτερη φάση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως λόγω της άρνησης αρκετών διευθυντών προσωπικού να πιστοποιηθούν ως διαχειριστές της εφαρμογής. Η δεύτερη φάση της απογραφής περιλαμβάνει:
1. Την πιστοποίηση των προϊσταμένων των διευθύνσεων διοικητικού ή προσωπικού, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία ....του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα, γίνεται λόγος για "απαράδεκτη καθυστέρηση" η οποία εμποδίζει την ολοκλήρωση της απογραφής και αναφέρεται ότι η προθεσμία πιστοποίησης των προϊσταμένων έχει εκπνεύσει από τις 14 Ιανουαρίου 2011. Ο σκοπός της πιστοποίησης διαχειριστών είναι η επικαιροποίηση και η διασταύρωση των δεδομένων που είχαν εισαγάγει οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια της απογραφής πέρυσι τον Ιούλιο και η ενημέρωση της βάσης δεδομένων με στοιχεία, όπως, για παράδειγμα, οι αποχωρήσεις και οι προσλήψεις υπαλλήλων.

2. Την απογραφή όσων δεν απογράφηκαν λόγω κωλύματος και όσων προσλήφθηκαν μετά τον Ιούλιο του 2010, καθώς και την επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη απογεγραμμένων.

3. Την επιβεβαίωση των στοιχείων από τις αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού και τη διασταύρωσή τους με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Στο νέο απογραφικό δελτίο εμφανίζονται καινούργια πεδία προς συμπλήρωση, τα οποία είχαν αφαιρεθεί ύστερα από γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

Συγκεκριμένα, ζητούνται σύντομη περιγραφή καθηκόντων, γνώσεις ξένων γλωσσών και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και άλλες δεξιότητες.

Επίσης, ζητείται να δηλώσουν σε ποιον φορέα ή περιοχή επιθυμούν να μετακινηθούν -εάν είχαν τη δυνατότητα- και να δώσουν μια σύντομη περιγραφή της επιθυμητής απασχόλησης, να καταγράψουν προτάσεις για καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας που απασχολούνται, καθώς και να δηλώσουν μέχρι δύο προτιμήσεις φορέων που θα επιθυμούσαν να επανεκπαιδευτούν.

Στις οδηγίες αναφέρεται ότι η συμπλήρωση των επιπλέον στοιχείων είναι προαιρετική. Επίσης, αρκετοί υπάλληλοι διαπίστωσαν λάθη στην καταχώριση των αρχικών στοιχείων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: