Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Με χρήματα από το ΕΣΠΑ η παράκαμψη της Αρναίας

Ένα σημαντικό οδικό έργο, η παράκαμψη Αρναίας, στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 25,3 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε χθες στο ΕΣΠΑ Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013 με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιου Σώκου.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου οδικού τμήματος εθνικής οδού παράκαμψης Αρναίας, μήκους 5,2 χλμ. και πλάτους 13μ., με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωρισμό κυκλοφορίας. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή νέου συνδετήριου δρόμου ....με την οδό προς Μεγάλη Παναγιά, μήκους 3 χλμ., καθώς και την κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων για τη σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς. Τέλος θα κατασκευαστούν μία γέφυρα ανοίγματος 30 μ. και κιβωτιοειδείς οχετοί, ανοίγματος μέχρι 6 μ.
Με την παράκαμψη αυτή θα αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία οχημάτων μέσα από τον πολεοδομικό ιστό της Αρναίας που σήμερα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ασφάλειας τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατοίκους της περιοχής.

Εξοπλισμός για ειδική εκπαίδευση
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε επίσης ένα έργο για την ειδική εκπαίδευση στον δήμο Δράμας, προϋπολογισμού 297.391,86 ευρώ. Πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας των μονάδων ειδικής αγωγής του δήμου Δράμας.
Με το συγκεκριμένο έργο ο δήμος Δράμας θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των ειδικών εκπαιδευτηρίων που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός συγκαταλέγεται στους πίνακες του εγκεκριμένου από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εξοπλισμού και οι προδιαγραφές του εναρμονίζονται πλήρως με τις εγκεκριμένες από τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΔΒΜΘ προδιαγραφές.
makthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: