Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κιλελέρ: Χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν από το χαλάζι

Περισσότερα από 5.000 στρέμματα με καλλιέργειες στην περιοχή της Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση των τελευταίων 24ωρων.

Τις πληγείσες καλλιέργειες επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη.....
Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, τον Δήμαρχο Κιλελέρ, Ρίζο Κομήτσα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Σιδηρόπουλο, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ Θανάση Κοκκινούλη και τον Γεωπόνο του ΕΛΓΑ κ. Παντελιάδη.

Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε από πολλούς παραγωγούς για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών που σύμφωνα με τους αγρότες ανέρχεται σε 5.000 στρέμματα με βαμβάκι, σιτάρι, κριθάρι, αμπέλι και τομάτα.


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών και ανέφερε ότι προτίθεται να θέσει τα θέμα κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο την ερχόμενη Πέμπτη.


Πηγή: trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: