Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 9 ΩΡΕΣ

Τώρα τι ακριβώς συζητάνε τόσες ώρες κανείς δεν ξέρει. Οταν όμως θα βγουν θα μάθουμε περισσότερα.
Μέχρι στιγμής μάθαμε επιγραμματικά.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου απέκλεισε, το ενδεχόμενο εκλογών στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου,  δήλωσε έτοιμος να αξιοποιηθεί ο θεσμός του δημοψηφίσματος για την "ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη όπως προβλέπει το σημερινό μας Σύνταγμα". Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον κ. Ραγκούση να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμόσουμε όταν........... χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος.


Δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με 180 ψήφους, λέγοντας πως "δεν κάνουμε εκβιασμούς. Θεωρούμε ότι όλοι κατανοούν την εθνική ευθύνη.Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πολιτικό. Μιλώ για την καλλιέργεια της εθνικής συνεννόησης. Για την οποία θα συνεχίζω να δουλεύω".

Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ζήτησε για μια ακόμα φορά τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, καλώντας τα «να κλείσουμε μαζί τη διαπραγμάτευση» με την τρόικα.

Επίσης ζήτησε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κάνοντας σαφές ότι δεν προτίθεται να ζητήσει πλειοψηφία 180 ψήφων.

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια περί τοποθέτησης επιτρόπων, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη μεγιστοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ. «Δεν δεχόμαστε και ποτέ δεν δεχτήκαμε τη λογική των επιτρόπων», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «δεν δεχόμαστε οτιδήποτε που θα μειώσει τη δική μας αξιοπρέπεια, τα βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, είτε είναι η ψήφος, είτε είναι οι Επίτροποι, είτε είναι άλλες συμπεριφορές ή απαιτήσεις παρόμοιας υφής».


Βενιζέλος, Καστανίδης, Ρέππας, Κατσέλη και Σκανδαλίδης, έχουν δείξει με την στάση τους το τελευταίο διάστημα οτι δεν πρόκειται να δώσουν αμαχητί την συναίνεσή τους στα επώδυνα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/06/9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: