Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τι μετέδωσαν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων για την πρωτοφανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα...

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αναφέρονται τη Δευτέρα τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ξεκινά τη Δευτέρα εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Εκτενής αναφορά στη συγκέντρωση της Κυριακής και... στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» δημοσιεύεται και στους Financial Times.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ξεκινά τη Δευτέρα εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας, επιβάλλοντας νέα μέτρα λιτότητας σε ένα έθνος που ήδη έχει εξεγερθεί κατά της διαφθοράς και της οικονομικής κακοδιαχείρησης» αναφέρει το Reuters, τονίζοντας:

«Η αναταραχή αυξάνεται ακόμα και στις τάξεις του κ. Παπανδρέου, εξαιτίας των επιπτώσεων που θα έχουν περικοπές που απαιτεί η συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ».
Σύμφωνα με το Reuters, «τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατέκλυσαν κεντρική πλατεία της Αθήνας για να δηλώσουν την οργή τους για την κακή κατάσταση της χώρας». «Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εξαγριωμένοι με τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, απαίτησαν την Κυριακή η κατά πολύ χρεωμένη χώρα να σταματήσει να πληρώνει τους πιστωτές της» μετέδωσε το Associated Press.

Το AP κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στο σύνθημα «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε», το οποίο ξεκίνησε από το κίνημα «Δεν πληρώνω» και τώρα ακούγεται καθημερινά στο Σύνταγμα εν όψει των αποκρατικοποιήσεων.

Το Associated Press αναφέρει ότι «κατά την Αστυνομία οι διαδηλωτές ήταν 60.000, αλλά οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι ήταν πολλοί περισσότεροι».

Εκτενή αναφορά στη συγκέντρωση της Κυριακής και στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» κάνουν και οι Financial Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χιλιάδες Έλληνες πραγματοποίησαν την Κυριακή διαδήλωση έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αντιτιθέμενοι στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που συμφώνησε η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για το νέο πακέτο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το δεύτερο όπως επισημαίνεται σε διάστημα 13 μηνών.

Για το κίνημα των «Αγανακτισμένων Ελλήνων» -που οι Financial Times τονίζουν πως βασίσθηκε πάνω στο μοντέλο των Ισπανών Indignados- αναφέρουν πως πρόκειται για ποικιλόμορφο σώμα διαδηλωτών, που απαρτίζεται από άνεργους αποφοίτους μέχρι περιβαλλοντικά αφυπνισμένους πολίτες και συνταξιούχους και τους συνδέει η οργή κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: