Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ VS ΨΩΜΙΑΔΗ;;

Μπορεί να τους χωρίζει μόλις ένας όροφος, αλλά η μεταξύ τους απόσταση σε επίπεδο συνεργασίας παραμένει προς το παρόν μεγάλη.
Οι σχέσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, οι οποίοι συστεγάζονται στο κτίριο της πρώην νομαρχίας, παραμένουν στον πάγο, ενώ μέλη της παράταξης έσπευσαν να μιλήσουν για επερχόμενη ρήξη........
μεταξύ των δύο ανδρών.
Βεβαίως ο κ. Ψωμιάδης έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν (με πρόσωπα που στελέχωναν την παλιά νομαρχιακή ομάδα) ότι δεν υιοθετεί ποτέ τη λογική της σύγκρουσης. Αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν και επιλέγει απλώς να κρατά αποστάσεις, παρότι είναι γνωστό ότι με τον κ. Τζιτζικώστα έχει πολλούς λόγους να καλλιεργεί ψυχροπολεμικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Ψωμιάδης έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Τζιτζικώστα, ότι τον εμπιστεύεται και ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση σύγκρουσης, γιατί “η περιφέρεια μας χρειάζεται ενωμένους”.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, όπως ανέφεραν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, έχει αρχίσει ήδη να ενοχλείται από τον περιφερειάρχη. Συγκεκριμένα ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίστηκε δυσαρεστημένος κατά την εκλογή του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς, όπως εκμυστηρεύτηκε σε συμβούλους της παράταξης, δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για το πρόσωπο που τελικώς πρότεινε ο κ. Ψωμιάδης για τη θέση του προέδρου και στην επιτροπή Οικονομικών. “Δεν έχει να χωρίσει απολύτως τίποτε με τον αντιπεριφερειάρχη, αντίθετα προτίθεται να συνεργαστεί, αλλά ο κ. Τζιτζικώστας πρέπει να ξέρει ότι πάγια τακτική του Π. Ψωμιάδη είναι να μην αφήνει εύκολα να διαρρέουν οι αποφάσεις του”, σχολίαζαν συνεργάτες του, για να προσθέσουν: “Αυτό έκανε πάντα, όπως πάντα διεμήνυε ότι ο αρχηγός είναι ένας και αυτός αποφασίζει”.

Η μάχη των γραφείων

Διαψεύδονται εξάλλου τα σενάρια που ήθελαν τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τζιτιζικώστα να δεσμεύει έναν ολόκληρο όροφο για να στεγάσει το γραφείο του αλλά και τα γραφεία των συνεργατών του.
Αντίθετα, αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός στον πρώτο όροφο, καθώς πρέπει να γίνει σωστή κατανομή του χώρου, για να χωρέσουν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης και οι συνεργάτες του όσο και οι έξι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τις γραμματείες τους, και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αυθαίρετα, αλλά με τις οδηγίες που δίνει το νομοσχέδιο του “Καλλικράτη”.
Ο χώρος του πρώην νομαρχιακού μεγάρου είναι έτσι και αλλιώς περιορισμένος για τους αιρετούς και τους υπαλλήλους. Το χωροταξικό έθεσε και η Ασημίνα Ξυροτήρη στον κ. Ψωμιάδη, ο οποίος απάντησε ότι θα βρεθεί χώρος για όλους, αλλά πρώτα από όλα, όπως είπε, “πρέπει να οργανωθούμε να στήσουμε το μαγαζί, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε.  Όσο για τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, θα γίνονται στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το νομαρχιακό συμβούλιο (γυάλινο κτίριο), η οποία διαμορφώνεται για να χωρέσουν τα 71 μέλη.
Της Φανής Σοβιτσλή
fsovitsli@makthes.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: