Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΟΠΑΠ


Δύο πρώην συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ που ζητούσαν η σύμβασή τους να αναγνωριστούν ως συμβάσεις συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, κάτι που ο οργανισμός είχε αρνηθεί, δικαιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο, ύστερα από εισήγηση του Αρεοπαγίτη Σπύρο Ζιάκα.

Ο πρώτος αρχικά εργάστηκε....
με πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και με ωράριο δέκα ωρών ημερησίως και εν συνεχεία με τριήμερη εβδομαδιαία εργασία και με το ίδιο ημερήσιο ωράριο. Ο δεύτερος εργάστηκε με πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και με ωράριο 9,5 ωρών ημερησίως και στη συνέχεια με τριήμερη εβδομαδιαία απασχόληση και το ίδιο ωράριο.

Ο Ζιάκας υποστήριξε ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, οι δύο συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού. Ακόμη, τόνισε ότι οι συμβάσεις αυτές «καταχρηστικά και με σκοπό την καταστρατήγηση των διατάξεων που ρυθμίζουν τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, συνάπτονται από τον ΟΠΑΠ ως συμβάσεις εργασίας μίας ημέρας, δηλαδή ορισμένου χρόνου, ενώ είχαν το χαρακτήρα των συμβάσεων αορίστου χρόνου μερικής απασχολήσεως».



Κατόπιν αυτών, πρότεινε ο Ζιάκας να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση που έχει κρίνει τα αντίθετα. 
ΖΟΥΓΚΛΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: