Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΣΟΚ-Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ο δρόμος για τη διαφάνεια είναι μονόδρομος, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο παρελθόν «χάσαμε το νήμα μεταξύ των διαφόρων εξουσιών» και δημιουργήθηκε «μία κοινωνία συνενοχής». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ...
δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε έχουμε την ίδια ευθύνη, γιατί αυτό είναι «μια λαϊκίστικη γενίκευση, αυτό είναι το καταφύγιο κάθε ενόχου». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει από τη συγκάλυψη στη νοοτροπία «Όλα στο φως» ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για τις πρακτικές του παρελθόντος με τις οποίες «ενίσχυε» τη διαφθορά.

Ο κ. Παπανδρέου ακόμη εξήγγειλε δέσμη κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα αφορούν στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, στα οικονομικά των κομμάτων, το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, τον εκλογικό νόμο, την διάκριση των εξουσιών, το χτύπημα της διαφθοράς.

Σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος είπε ότι «σήμερα υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισής του».

Ο πρωθυπουργός, επίσης, στη διάρκεια της ομιλίας του ανέβασε τους τόνους έναντι της «παραδοσιακής Αριστεράς» επικρίνοντας μεταξύ άλλων και την «κατάλυση των πανεπιστημιακών ελευθεριών» γεγονός που θα «γεννήσει καταστρεπτικά αντανακλαστικά για τον τόπο».

Σήμερα, για πρώτη φορά από  την εκλογή τους οι βουλευτές του  ΠΑΣΟΚ θα λάβουν το λόγο σε μία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του  κόμματος. Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με αγωνία από τους υπουργούς, ιδίως  εκείνους με τους οποίους πολλοί βουλευτές  δεν έχουν και τις καλύτερες  σχέσεις. Το κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ  δεν είναι και το καλύτερο εδώ  και καιρό, έχει όμως ενδιαφέρον το πώς θα εκφραστούν διαφωνίες και  πικρίες σε μία επίσημη συνεδρίαση.
PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: