Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Ξαφνική ασθένεια του Ν. Μαντέλα

Συγκίνηση προκάλεσε στο Νταβός η είδηση της ξαφνικής ασθενειας του 92χρονου Νέλσον Μαντέλα, εξαιτίας της οποίας πιστεύεται ότι ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, εγκατέλειψε το Διεθνές Φόρουμ για να γυρίσει στη χώρα του.

Μολονότι ο Ζούμα ακύρωσε τη συμμετοχή του σε προγραμματισμένο ....
χθεσινό πάνελ, η εκπρόσωπός του ισχυρίστηκε πως η αναχώρησή του από την Ελβετία ήταν προγραμματισμένη και δεν οφείλεται στην ασθένεια του Μαντέλα. Διευκρίνισε μάλιστα πως ο Ζούμα μεταβαίνει στην Αιθιοπία για τη διάσκεψη της Αφρικανικής Eνωσης.
Ο εμβληματικός ηγέτης που γκρέμισε το απαρτχάιντ βγήκε τελικά χθες από το νοσοκομείο, ύστερα από διήμερη νοσηλεία, αφού διαγνώστηκε με πρόβλημα στη λειτουργία των πνευμόνων, κατά τη διάρκεια τσεκ-απ. «Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο κ. Μαντέλα αντιμετωπίζει προβλήματα συνήθη για τους ανθρώπους της ηλικίας του και με δεδομένο το ιατρικό του ιστορικό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν. Αφρικής, Καγκαλέμα Μοτλάνθε. Ο ίδιος υπενθύμισε πως ο Μαντέλα είχε προσβληθεί από φυματίωση όντας φυλακισμένος του ρατσιστικού καθεστώτος στο Ρόντεν Aϊλαντ τη δεκαετία του '80, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.
Στο πλευρό του πρώην ηγέτη της Ν. Αφρικής βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η γυναίκα του Γκράσα Μάτσελ και τα παιδιά του, ενώ ο Λ. Οίκος ανακοίνωσε ότι η σκέψη του προέδρου Ομπάμα βρίσκεται κοντά στον Μαντέλα.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του 92χρονου ηγέτη έγινε το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=52782951

Δεν υπάρχουν σχόλια: