Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Τραγελαφικές πλέον είναι οι καταστάσεις στην δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς η οποία δεν έχει επι της ουσίας ξεκινήσει ποτέ. Κατηγορούμενοι χωρίς δικηγόρους, δικαστές χωρίς κατηγορούμενους....Σε αυτεπάγγελτο διορισμό των συνηγόρων που είχαν εξ' αρχής οι εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την άρνηση αποδοχής των καθηκόντων, από την τρίτη ομάδα δικηγόρων, που είχε ορίσει.

Με την έναρξη της διαδικασίας η τρίτη ....... ομάδα δικηγόρων -στην πλειοψηφία τους ήταν παρόντες στο δικαστήριο- αρνήθηκε τους διορισμούς.

Οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι, Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη δίκη, όσο δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα που έχουν υποβάλει.

Η πρόεδρος τόνισε ότι το δικαστήριο έχει αποφανθεί για τα δύο αιτήματα (καταγραφή πρακτικών με μαγνητοφώνηση και μη παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο).

Επίσης, η πρόεδρος προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό των συνηγόρων που έχουν επιλεγεί από τους ίδιους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης αποχώρησαν, όπως και οι εντολείς τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δικαστηρίου επί των αιτημάτων.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_9447.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: