Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Σε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μετακινήθηκαν  οι μετανάστες που είχαν καταλάβει το παλαιό κτήριο της Νομικής.

Παρά την αρχική συμφωνία λίγο πριν τα μεσάνυχτα, υπήρξε νέα σοβαρή εμπλοκή, η οποία καθυστέρησε...
τη μετακίνηση των μεταναστών.  
Οι μετανάστες τελικά βγήκαν από τη νομική στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν πολλές ώρες. Οι άνδρες της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το σημείο και οι καταληψίες βγήκαν φωνάζοντας συνθήματα.

Περπάτησαν τις οδούς Σόλωνος Ιπποκράτους Ακαδημίας, Πατησίων για να καταλήξουν στην οδό Ηπείρου όπου και είναι το κτίριο το οποίο θα τους στεγάσει. Η παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν διακριτική.


Αξίζει να τονιστεί ότι μερικοί από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, αφού δεν ήταν σε θέση να περπατήσουν, και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν στο κτίριο της Ηπείρου οι μετανάστες θα παραμείνουν για 15 ημέρες, όρος που έθετε εξ αρχής ο ιδιοκτήτης, ή αν έχει γίνει κάποια διαφορετική συμφωνία για να παραμείνουν εκεί για περισσότερο χρονικό διάστημα.


Λίγο πριν τις δύο μάλιστα υπήρξε η πληροφορία πως ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε αρνηθεί να το παραχωρήσει φοβούμενος εκτεταμένα επεισόδια στο σημείο, ενώ οι καταληψίες είχαν μαζέψει τα προσωπικά τους αντικείμενα προκειμένου να αποχωρήσουν για το νέο τους «σπίτι».


Ο ιδιοκτήτης, άλλαξε ακόμη μια φορά την απόφασή του και αποδέχτηκε τελικά να παραχωρήσει το κτίριο ώστε να γίνει πραγματικότητα η μετεγκατάσταση.


Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης ξύπνησε τους μετανάστες και τους ειδοποίησε πως θα αποχωρήσουν από το κτίριο της Νομικής.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/01/o_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: