Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Από την ΠΑΣΠ
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, 250 μετανάστες εισήλθαν στο χώρο της σχολής Ν.Ο.Π.Ε Αθηνών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη χορήγηση, από την Πολιτεία, άδεια παραμονής. Η αρχική τους διαμαρτυρία έχει πλέον μετατραπεί σε απεργία πείνας και σε επ’ αόριστο παραμονή στο χώρο της σχολής. Προμετωπίδα των αιτημάτων των μεταναστών είναι η χορήγηση άδειας παραμονής χωρίς προϋποθέσεις, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν.
Σ' αυτό το σημείο οφείλουμε να.....
διευκρινίσουμε πως ως νέοι, επιστήμονες και προοδευτικοί πολίτες, τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτών των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που ως οργάνωση έχουμε συμμετάσχει σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης για πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες.
Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως η διαμονή στο χώρο της Νομικής Σχολής δεν είναι η...
 λύση στα χρόνια προβλήματα των μεταναστών και πως οι καιροί επιβάλλουν μόνιμες λύσεις για τη στέγαση, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Ο χώρος της Νομικής σχολής δεν καλύπτει καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή διαμονή δεκάδων μεταναστών. (Χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχει θέρμανση και δεν έχουν δοθεί ακόμη προς χρήση οι τουαλέτες του νέου κτηρίου).
Παράλληλα, η Νομική σχολή Αθηνών, όπου αποτελεί βάθρο πολιτισμού και ανθρωπισμού, δεν προορίζεται σε αποθήκη ψυχών, αλλά σε ένα χώρο όπου οι νέοι άνθρωποι μορφώνονται και μάχονται για την οικοδόμηση μίας δίκαιης κοινωνίας, χωρίς τους σημερινούς οικονομικούς και κοινωνικούς φραγμούς.
Τόσο η Κυβέρνηση, όσο και ο Δήμος Αθηναίων οφείλουν να βρούν άμεσα λύση στο ζήτημα της στέγασης των μεταναστών, βρίσκοντας ένα χώρο διαμονής που θα προορίζεται για αυτούς και θα μπορούν να απολαμβάνουν αξιοπρεπούς διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Απευθυνόμενοι προς το σύνολο της κοινωνίας θέλουμε να επισημάνουμε πως όσοι εμπορεύονται πολιτικά το δράμα αυτών των ανθρώπων θα μας βρουν απέναντί τους.
Άλλωστε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα όχι μόνο δεν επιλύουν το πρόβλημα, αλλά στην ουσία ρίχνουν κι άλλο νερό στο μύλο της αντίδρασης, καθώς υποβαθμίζουν το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, λειτουργούν συκοφαντικά για το Άσυλο ενώ σε επίπεδο κοινωνίας, τέτοιες λογικές έχουν μετατρέψει τον Άγιο Παντελεήμονα σε άβατο της Ακροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: