Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ!!


Με το κωδικό όνομα «Απόστολος Γκλέτσος» μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» έστελναν ηλεκτρονικά κείμενα σε εφημερίδες ή διαδικτυακούς τόπους αντεξουσιαστών, με τα οποία αναλάμβαναν την ευθύνη για επιθέσεις. Αυτό το στοιχείο προκύπτει από τη δικογραφία για τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, για το πρώτο μπαράζ ....
εμπρηστικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν στις 11 Απριλίου 2008, στο ηλεκτρονικό κείμενο που απέστειλαν μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν το όνομα του γνωστού ηθοποιού και νυν δημάρχου Στυλίδας. Η αναφορά του συγκεκριμένου κωδικού ονόματος επαναλήφθηκε στη συνέχεια και σε άλλες προκηρύξεις, τις οποίες τις περισσότερες φορές έστελναν από internet cafe που δεν είχαν κάμερες! Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα σε τέσσερα internet cafe της Αθήνας, ωστόσο η έλλειψη καμερών οδήγησε σε αδιέξοδο τις έρευνες.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τη δικογραφία αφορά στη προσπάθεια του καταζητούμενου για τη συμπλοκή του στη τρομοκρατική οργάνωση, Νταμιάνο Μπολάνο, να καλύψει τροχαίο που είχε προκαλέσει στην Αλβανία δίνοντας χρηματικό ποσό στο θύμα. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεση ενός αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το θύμα αρνήθηκε να λάβει το χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. «Ο Μπολάνο ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Χειμάρρα, το έκανε λόγω του φόβου του μήπως επιληφθεί η αστυνομία του συμβάντος, γεγονός που θα είχε για αυτόν δυσμενείς συνέπειες» αναφέρει συγκεκριμένα στην κατάθεση.
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: