Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΕ ΤΡΥΠΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

Του Βασίλη Παπαδημούλη

Οι τρύπιες τσέπες ενός παντελονιού τίναξαν στον αέρα μια... βάπτιση στη Θεσσαλονίκη.
Η υπόθεση έφθασε στις δικαστικές αίθουσες και εκδικάστηκε από το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έπειτα από αγωγή που κατάθεσε ένας Θεσσαλονικιός σε βάρος καταστήματος ετοίμων ενδυμάτων, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός άνδρας τον Οκτώβριο του 2008 πήγε στο εμπορικό κέντρο για να αγοράσει...
τα ρούχα που θα φορούσε στη βάπτιση της κόρης του, που ήταν προγραμματιζόμενη να γίνει στις 19 του μηνός στον ιερό ναό Αγ. Βασιλείου στην Πυλαία. Μπήκε σε ένα κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων και μεταξύ των ρούχων που αγόρασε ήταν και ένα παντελόνι μπεζ χρώματος, αξίας 50 ευρώ.

Παντελόνι “ασφαλείας”

Το συγκεκριμένο παντελόνι το επέλεξε επειδή οι δύο τσέπες που είχε στην πίσω όψη του έκλειναν με φερμουάρ για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο ίδιος θα αισθανόταν πιο ασφαλής, καθώς συνηθίζει να φυλάει στις πίσω τσέπες τα χρήματα που κουβαλάει κατά τις εξόδους του και θα ήταν αδύνατο να πέσει θύμα κλοπής, καθώς οι τσέπες θα ήταν ασφαλισμένες με τα φερμουάρ που διέθεταν.
Τρεις ημέρες μετά την αγορά του παντελονιού, το φόρεσε για πρώτη φορά για να πάει στη βάπτιση της κορούλας του.
Μάλιστα, φεύγοντας από το σπίτι του έβαλε στην αριστερή τσέπη και 1.500 ευρώ για να πληρώσει το κέντρο που θα γινόταν το τραπέζι σε συγγενείς και φίλους μετά το μυστήριο και αφού ασφάλισε το φερμουάρ, ήταν... ήσυχος.
Όταν ολοκληρώθηκε η βάφτιση και πήγαν στο κέντρο, ο ευτυχής πατέρας ζήτησε τον λογαριασμό, για να πληρώσει. Όταν όμως άνοιξε το φερμουάρ για να βγάλει τα χρήματα, τον έκοψε κρύος ιδρώτας, καθώς τα χρήματα είχαν κάνει φτερά. Αμέσως αναστατώθηκαν όλοι οι συγγενείς που βρίσκονταν εκεί, καθώς έκπληκτοι διαπίστωσαν πως μολονότι το φερμουάρ της τσέπης όπου είχε τοποθετήσει τα χρήματα ήταν κλειστό, το περιεχόμενό της είχε εξαφανιστεί.
Άρχιζαν να εξετάζουν προσεκτικά το παντελόνι και διαπίστωσαν ότι τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πίσω τσέπη δεν ήταν καν γαζωμένες.
“Πάνω στο ύφασμα δεν υπήρχαν ξηλωμένες κλωστές που θα αποδείκνυαν την ύπαρξη γαζιού που ξηλώθηκε, πολύ δε περισσότερο δεν υπήρχαν τα ίχνη (τρυπούλες) που προκαλεί η γαζωτική μηχανή και που είναι εμφανή όταν ένα ύφασμα έχει γαζωθεί και ξηλώνεται εκ των υστέρων”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή.
Μόλις διαπίστωσαν το ελάττωμα του παντελονιού, το ζευγάρι και οι συγγενείς που είχαν παραμείνει στο κέντρο άρχισαν να ψάχνουν για τα χρήματα. Οι έρευνες ξεκίνησαν από το κέντρο και συνεχίστηκαν στο αυτοκίνητο, την εκκλησία όπου έγινε η βάπτιση και το σπίτι του ζευγαριού, καθώς και στις διαδρομές που είχε διανύσει πεζός ο νεαρός πατέρας, αλλά τα 1.500 ευρώ είχαν κάνει “φτερά” και δεν βρέθηκαν πουθενά.
Στην αγωγή του, ο παθών ζητά από το κατάστημα που του πούλησε το ελαττωματικό παντελόνι το ποσό των 1.500 ευρώ που χάθηκαν από την “τσέπη ασφαλείας” του παντελονιού του και ποσό 500 ευρώ για χρηματική ικανοποίησή λόγω ηθικής βλάβης.


“Έπρεπε να ελέγξει”


Από την πλευρά του, το κατάστημα αρνείται πως έχει οποιαδήποτε ευθύνη και ισχυρίζεται πως ο νεαρός άνδρας έπρεπε να ελέγξει τις τσέπες του παντελονιού πριν τοποθετήσει σε αυτό τα χρήματά του.

Ο νεαρός άνδρας ισχυρίζεται πως “την ύπαρξη του ελαττώματος δεν την αντιλήφθηκε, καθώς όταν τοποθέτησε το χέρι του με τα χρήματα μέσα στην τσέπη, άγγιξα τον πάτο αυτής μη δυνάμενος να διαπιστώσω ότι τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πλευρά της δεν ήταν γαζωμένες και έτσι έχασα περπατώντας τα χρήματα που θεωρούσα ότι είχα ασφαλίσει”.
Η αγωγή εκδικάστηκε στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η απόφασή του.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: