Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ

Ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος ήταν καταζητούμενος με βάση δύο εντάλματα που εκκρεμούσαν εις βάρος του για φερόμενη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Συγκεκριμένα ο Μιχ. Νικολόπουλος καταζητούνταν βάσει των ενταλμάτων:

Προφυλακιστέος ο Μιχ.Νικολόπουλος για τους Πυρήνες
22/2009 για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»
4/2011 για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε διπλωματικές αποστολές τον Νοέμβριο του 2010, που ανέλαβε με προκήρυξή της η ίδια οργάνωση.
Για τον ίδιο λόγο καταζητείται ο αδελφός του και άλλοι δύο νεαροί.
Αν και είναι μεταξύ .....
των κατηγορουμένων της δίκης που είναι σε εξέλιξη, λόγω της φυγοδικίας του αναμένεται να δικαστεί σε μεταγενέστερη ξεχωριστή δίκη.
Ψάχνουν νέα στοιχεία μετά τη σύλληψη
Κατ' οίκον έρευνες στη Νέα Χαλκηδόνα και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας ακολούθησαν τη σύλληψη του 23χρονου στη Νέα Κηφισιά, που ήταν καταζητούμενος από το 2009 για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Η αστυνομία επιβεβαίωσε χτες το γεγονός των ερευνών σε σπίτια και ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έρευνα σε μονοκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους 18, στη Νέα Χαλκηδόνα, η οποία είχε ενοικιαστεί από άτομο με τα στοιχεία Γεώργιος Μποτσόγλου.
Η επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη του 23χρονου, που επιβεβαίωσε τα όσα ανεπίσημα είχαν διαρρεύσει, έγινε χτες το μεσημέρι από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Η χειροβομβίδα που βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου ήταν ανενεργή (replica), σε αντίθεση με το πιστόλι glock των 9 mm, με γεμιστήρα των 15 φυσιγγίων. Αλλος ένας γεμιστήρας με 15 φυσίγγια βρέθηκε πάνω στον 23χρονο.
Το πιστόλι έχει μεταφερθεί από τη μέρα της σύλληψης στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.
Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν επίσης τη στιγμή της σύλληψής του ένα σπρέι πιπεριού, ένας μάλλινος σκούφος και γάντια, ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με τα στοιχεία Κώστας Διαμαντής που έφερε τη φωτογραφία του και μια μικροκάμερα σε μορφή στυλό.
Στη μικροκάμερα έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών που προσπαθούν να βρουν στοιχεία για τα σχέδια των ασύλληπτων μελών της «Συνωμοσίας».
Η ΕΛΑΣ ερευνά επίσης υλικό από κάμερες ασφαλείας κοντά στον τόπο της σύλληψης του νεαρού, για να εξακριβώσει ποιο ήταν το δεύτερο άτομο που διέφυγε τη σύλληψη.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: