Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ-ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τυνησίας Φουέντ Μεμπαζάα, ορίστηκε σήμερα προσωρινός πρόεδρος της χώρας από το Συνταγματικό Συμβούλιο, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στην προεδρία του Ζίνε Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, ο οποίος διέφυγε στη Σαουδική Αραβία.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο...
ανακοίνωσε ότι βάσει του συντάγματος ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και όχι ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα προέδρου της χώρας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο τόνισε επίσης ότι βάσει του συντάγματος πρέπει να διεξαχθούν εκλογές το αργότερο εντός 60 ημερών από σήμερα.

Ταυτόχρονα, εκτεταμένες λεηλασίες σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Τυνησίας παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί.

Δεκάδες άνθρωποι επιτέθηκαν και λεηλάτησαν μεγάλο ...........σούπερ μάρκετ, τμήμα του οποίου είχε πυρποληθεί την Παρασκευή.

Στην περιοχή δεν υπήρχαν αστυνομικοί, ενώ ένα φυλάκιο της εθνοφρουράς σε κοντινή απόσταση είχε εγκαταλειφθεί.

Στη διάρκεια της νύχτας πολίτες έσπαζαν βιτρίνες, πυρπολούσαν καταστήματα και έπαιρναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Μεταξύ των καταστημάτων πιυ λεηλατήθηκαν ήταν υποκαταστήματα των γαλλικών εταιριών Carrefour και Casinό, στα οποία ήταν συνέταιροι επιχειρηματίες προσκείμενοι στην κυβέρνηση του έκπτωτου προέδρου Μπεν Άλι.

Εκατοντάδες Ευρωπαίοι που ήταν σε διακοπές, εγκατέλειψαν την Τυνησία. Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία ακύρωσαν όλες τις πτήσεις προς τη χώρα αυτή.

Tην ίδια ωρα, ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια της Τυνησίας άνοιξαν για τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP, μια ημέρα μετά τη ματαίωση πολλών πτήσεων.

"Η υπηρεσία για την πολιτική αεροπορία και τα αεροδρόμια ανακοινώνει ότι ο εναέριος χώρος της Τυνησίας και όλα τα αεροδρόμια είναι ανοιχτά, αντίθετα με αυτό που αναφέρθηκε από ορισμένα ΜΜΕ", μετέδωσε το πρακτορείο

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: