Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Για άμεση εκταμίευση των χρημάτων που θα αφορούν σε απαλλοτριώσεις περιοχών για τα έργα ανάπλασης της Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη κατά την την συνάντησή της με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.
Η υπουργός ενημέρωσε τον Γ. Μπουτάρη για τη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης ............
του Προγράμματος "Θεσσαλονίκη 2012" και του Ρυθμιστικού Σχεδίου, διαβεβαιώνοντάς τον ότι με την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου θα εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις των περιοχών Επταπυργίου, Πλατείας 12 Αποστόλων και Γαλαξία που θα υποστηρίξουν τις προβλεπόμενες αναπλάσεις, καθώς και το ποσό των 250.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία αφορά τα προγραμματισμένα έργα της Πλατείας 12 Αποστόλων.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την πόλη και ιδίως στο θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.
Η Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Αξιοποίησης (Ε.Ε.Α.Α.) θα δοθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης απορριμματοφόρα και κάδοι ανακύκλωσης, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ανακύκλωση στην πόλη. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρηματοδότησης του δήμου για την αγορά απορριμματοφόρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: