Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟY ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ



Δεσμευμένα παραμένουν τα περιουσιακά στοιχεία του προσωρινά κρατούμενου για απάτη σε βάρος επενδυτών, προέδρου της Aspis Capital, Παύλου Ψωμιάδη, μέχρι του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Το Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νέα ομάδα χαμένων επενδυτών, ανανέωσε χθες............
την ισχύ της προσωρινής διαταγής που απαγορεύει τόσο στον ίδιο τον Παύλο Ψωμιάδη όσο και στη σύζυγο και την κόρη του να μεταβιβάσουν οποιοδήποτε περιουσιακό τους στοιχείο μέχρι το ύψος των 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά σε βάρος του Π. Ψωμιάδη είχαν στραφεί δικαστικά 67 επενδυτές της Aspis Capital, αλλά τώρα στον κατάλογο προστέθηκαν και άλλοι 157, οι οποίοι επίσης προσέφυγαν στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για τα χρήματα που έχουν χάσει επενδύοντας σε ομόλογα του ομίλου επιχειρήσεων Ψωμιάδη.
Μάλιστα οι 157 επενδυτές έχουν δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης που βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, όπου εκτός από τον Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, κατηγορούμενες είναι η σύζυγος και η κόρη του για τις οποίες με εισαγγελική διάταξη έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.
Απ' την πλευρά του, ο επιχειρηματίας έχει ήδη καταθέσει αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
ENET,GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: