Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΑΡΙΦΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου προβλέπει ότι κατά την περίοδο του 24ωρου που ισχύει το απλό τιμολόγιο (μονή ταρίφα, από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα) και για τη συγκεκριμένη διαδρομή, ο επιβάτης θα καταβάλει στον οδηγό 35 ευρώ. Στο ποσόν αυτό περιλαμβάνονται όλες οι επιβαρύνσεις, όπως η αποζημίωση για μετάβαση από και προς το "Ελευθέριος Βενιζέλος" και τα διόδια της Αττικής Οδού.
Για την ίδια διαδρομή στη διάρκεια της νύχτας (από τα μεσάνυχτα  και μέχρι τις 5 το πρωί) που ισχύει η διπλή ταρίφα, η αμοιβή ορίζεται ...........
στα 50 ευρώ.
Ως κέντρο της Αθήνας το υπουργείο θεωρεί την περιοχή του δακτυλίου. Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές το κόμιστρο θα ορίζεται με βάση όσα "γράψει" το ταξίμετρο.
Εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών που ρωτήθηκαν σχετικά σημειώνουν στο enet.gr πως  υπήρχαν πολλές καταγγελίες τόσο Ελλήνων όσο και ξένων για υπερβολικές χρεώσεις και πως για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να οριστεί πλαφόν. Για την ώρα δεν προβλέπεται η λήψη ανάλογης απόφασης για τη μετακίνηση επιβατών από και προς λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: