Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Ιδιαίτερα ανήσυχη είναι η κοινή γνώμη, που αναμένει ένταση των κοινωνικών συγκρούσεων τις προσεχείς μήνες, ενώ "βλέπει" αποδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του πρώτου βαρόμετρου για το 2011, της Public Issue για το ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ..........
η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε πιο αδύνατη, ενώ 84% προβλέπει ότι θα γίνουν αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις.
Το βαρόμετρο καταγράφει τη δυσφορία των ερωτηθέντων για την κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 9% για την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αυτό, δεν φαίνεται να οδηγεί ανατροπή του κομματικού συσχετισμού δυνάμεων, καθώς στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ, παρότι έχει χάσει σημαντικό ποσοστό της δύναμής, συγκεντρώνει 38,5% και ακολουθούν: η ΝΔ με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 41% των ερωτηθέντων, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά, με τον "κανένα" να επιλέγεται από το 37%. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: