Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Οι απειλές της Δούρου. Αντάρτικο πόλεων; (video)

 Το Στίγμα: Τι εννοεί ο ποιητής;
Ποιο είναι λοιπόν το περίφημο "Ψήφισμα των Κορυσχάδων" από το οποίο η Ρένα Δούρου δεν θα κάνει "ούτε βήμα πίσω"; Ήταν το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΑΜ της 27ης Μαΐου του 1944, το οποίο αποτέλεσε την πολιτική βάση της απόπειρας ένοπλης κατάληψης της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ! Ας δούμε τι έλεγε στο άρθρο 8:

Αρθρο 8. – Ο πρωταρχικός σκοπός και ο γνώμονας για την άσκηση όλων των εξουσιών είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του έθνους.
– Το Εθνικό Συμβούλιο, η ΠΕΕΑ, οι ένοπλοι και άοπλοι πολίτες υπηρετούν πριν απ’ όλα το σκοπό αυτό. – Ο Εθν. Στρατός ΕΛΑΣ, είναι το ένοπλο τμήμα του έθνους, που μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας και τις ελευθερίες του λαού.

Και όλα αυτά το 1944 μπορεί να ακούγονταν εν μέρει λογικά (και λέμε εν μέρει γιατί υπήρχε νόμιμη εξόριστη κυβέρνηση την οποία προσπάθησαν να ανατρέψουν με την ανταρσία του Δεκεμβρίου η οποία κατέληξε στις γνωστές σφαγές), αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο
"η ιερή σκυτάλη του ψηφίσματος των Κορυσχάδων", έχει να μας πει κάτι σήμερα; Πάμε για ένοπλο αντάρτικο; Την απάντηση την δίνει έτερο λαμπρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.


 Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=44102&Itemid=139

Δεν υπάρχουν σχόλια: