Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Στον «αέρα» το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Στον αέρα βρίσκεται η πραγματοποίηση του ντιμπέιτ μεταξύ των κ. Σαμαρά και Τσίπρα μετά τη σφοδρή επίθεση του εκπροσώπου της Ν.Δ., Γιάννη Μιχελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου για τον τρόπο διεξαγωγής των ντιμπέιτ και τις προτάσεις για τους δημοσιογράφους που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτά.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μιχελάκη έχει ως εξής:
«Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός Ντιμπέιτ. Λεκτικά, μπορεί να αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όμως έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει.
Συγκεκριμένα, την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί.
Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.
Μόλις οι εκπρόσωποι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα χέρια για την τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα: ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα…
Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει τις θέσεις του για την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων.
Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα, να εξηγήσει μπροστά στον κ. Σαμαρά, το ακοστολόγητο υποτιθέμενο πρόγραμμά του που μας οδηγεί στη δραχμή και την απομόνωση.
Κατανοούμε την αγωνία του να δικαιολογήσει τις 7 από τις 12 συνιστώσες του, που μανιωδώς επιζητούν την έξοδο από την Ευρώπη.
Κατανοούμε την αγωνία του να δικαιολογήσει τους βουλευτές του που ανοιχτά μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, και πιο αιματηρή φορολόγηση των εισοδημάτων και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.
Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου.
Όπως και να χει, τα αποκαλυπτήρια της επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΕΥΡΩ, των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα, θα τα αποκαλύψει, με κάθε άλλο τρόπο, στον Ελληνικό λαό, η Νέα Δημοκρατία».
Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δύο ντιμπέιτ
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, το ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών -πλην της Χρυσής Αυγής- και το δεύτερο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά.
Το πρώτο ντιμπέιτ θα μπορούσε να γίνει στα πρότυπα του 2009, αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ για το δεύτερο σημειώνει ότι ένα ντιμπέιτ με παράλληλους μονολόγους και προκάτ ερωτήσεις, ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς, θα ήταν μια συζήτηση με μειωμένο πολιτικό ενδιαφέρον και πολιτική σημασία.
Αντίθετα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας ανοιχτός δημοκρατικός, διασταυρούμενος διάλογος, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης εμπειρίας των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσέδιδε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο σε μια τέτοια συζήτηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το ντιμπέιτ να διευθύνουν οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη -από τη δημόσια τηλεόραση, που θα φιλοξενεί τη διαδικασία- και Νίκος Χατζηνικολάου, ως ένας έμπειρος δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό χώρο, που δεν εργάζεται αυτή την περίοδο σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: