Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Πέρασε η πρόταση Βενιζέλου, με τεχνοκράτες το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση

Το Στίγμα: Βενιζέλος - Βαρόνοι   1 - 0
Με τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, αλλά όχι με βουλευτές, θα μετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας, όπως αποφασίστηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Τετάρτη. Η απόφαση που ελήφθη αποτελεί την εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού πολλά στελέχη του κόμματος, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντέδρασαν ανοιχτά.
Πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ αναφέρουν ότι με την εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου διαφώνησαν επίσης οι Μιχ.Χρυσοχοΐδης, Γ.Παπανδρέου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Απ.Κακλαμάνης και άλλοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «δήθεν τεχνοκρατικές λύσεις για κυβέρνηση», τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «απαράδεκτες».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι στο κυβερνητικό σχήμα, που ενδεχομένως θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, δεν πρέπει να μετάσχουν στελέχη της πρώτης γραμμής που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Επίσης, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με ειλικρίνεια τη νέα κυβέρνηση.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231201381

Δεν υπάρχουν σχόλια: