Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Και με τον «αστυφύλαξ» ο Τσίπρας

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αστυνόμευση στις γειτονιές επαναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ
Το Στίγμα: ολοταχώς για Τσιπρανδρέου ..
Τον αστυνομικό της γειτονιάς, μια παλιά ιδέα του ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει στο προσκήνιο ο Αλ. Τσίπρας για να υποσχεθεί πάταξη «του καθημερινού εγκλήματος και μικροεγκλήματος».
Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να απομακρύνεται από την επαναστατική ρητορεία και να χρησιμοποιεί περισσότερο διπλωματική γλώσσα στον προεκλογικό του λόγο. Φράσεις όπως «ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων» αντικαθίστανται σταδιακά από την «επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης». Μάλιστα, χθες το βράδυ ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Σπάρτη, είπε ότι «αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην
Ευρωπαϊκή Ενωση για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, αλλά και τη συντεταγμένη, δίκαιη, αναπτυξιακή και βιώσιμη αντιμετώπιση της ανακυκλούμενης κρίσης της ευρωζώνης».
Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό η απειλή για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, χθεσινά γεγονότα έστρεψαν το ενδιαφέρον και στο θέμα της ασφάλειας, το οποίο μέχρι σήμερα απουσίαζε από την προεκλογική του ατζέντα.
Τόσο η επίθεση κατά της υποψήφιας βουλευτή Ρένας Δούρου από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής όσο και το τραγικό περιστατικό με τον νεαρό που σκότωσε διαρρήκτη, ο οποίος είχε εισβάλει στο σπίτι του στην Παιανία, έφεραν στο προσκήνιο το πρόγραμμα του κόμματος για την αστυνόμευση αλλά και το Μεταναστευτικό.
Με αφορμή το πρώτο περιστατικό, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε ευθέως από τους πολίτες «με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ να υψώσουν ασπίδα προστασίας στη δημοκρατία, να κλείσουν την πόρτα της Βουλής σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου».
Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε «να βγάλει στον δρόμο και στη γειτονιά τον αστυνομικό, κι όχι να είναι στα γραφεία της εξουσίας και στους διαδρόμους της Βουλής». Οπως διαβεβαίωσε μάλιστα, «με τον ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην εξουσία ο αστυνομικός θα προστατεύει τον μέσο πολίτη, δεν θα προστατεύει ούτε τον μεγαλοεπιχειρηματία ούτε τον μεγαλοδημοσιογράφο. Θα πάψει η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως εταιρεία σεκιούριτι». Η άνοδος της εγκληματικότητας που συνδέεται με το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης απουσιάζει εντελώς από το κεφάλαιο της ασφάλειας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταξιδιωτικά έγγραφα. Οπως έχει ανακοινωθεί, πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να εφοδιάσει τους μετανάστες με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να φύγουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα είναι ακόμα μέλος της Σένγκεν και της ευρωπαϊκής οικογένειας, που επιτρέπει τη μετακίνηση από το ένα κράτος στο άλλο με απλά ταξιδιωτικά έγγραφα τόσο για τους Ελληνες όσο και για τους νόμιμους μετανάστες. 
Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4728023

Δεν υπάρχουν σχόλια: