Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Kόντρα Ν.Δένδια-Χρυσής Αυγής για την εγκληματικότητα

Το Στίγμα: ουδέν σχόλιο.

«Μήνυμα» προς την Χρυσή Αυγή, να μην επιχειρήσει να υποκαταστήσει την αστυνομία, στο κέντρο της Αθήνας, έστειλε με το «καλημέρα» ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας  
«Θέλω να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση οτι η υποκατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας δεν προβλέπεται ούτε από το δικαιϊκό ούτε από το αξιακό μας Δίκαιο. Γνωρίζετε ότι δεχόμαστε την ύψιστη πρόκληση της αμφισβήτησης από τη μια ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος και την απόπειρα υποκατάστασης από την αντίπερα ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος.
Οι γυναίκες και οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της Ελληνικής Δημοκρατίας θα σταθούν συνταγματικοί φρουροί όχι μόνο της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη αλλά και της ουσίας του πολιτεύματος» δήλωσε συγκεκριμένα ο νέος υπουργός Προ.Πο με την ανάληψη των καθηκόντων του.
 


Η απάντηση ήρθε αμέσως μετά, με ανακοίνωση από την Χρυσή Αυγή, που αφού εύχεται στον κ.Δένδια «καλή επιτυχία» στο έργο του, του επιτίθεται για τα όσα νωρίτερα δήλωσε «φωτογραφίζοντας» την.
«Απαιτείται πρωτίστως υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αρετές που δε συνάδουν με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Υπουργού. Το κόμμα μας δεν αποτελεί ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος, ούτε επιχειρεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Ακραία είναι η Νέα Δημοκρατία, που ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για τη σημερινή εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η χώρα.
Τα ανεξέλεγκτα κύματα λαθρομετανάστευσης, η παράδοση του κέντρου της πόλης σε αναρχικές συμμορίες (βλέπε Δεκέμβριος 2008 και όχι μόνο), η ραγδαία άνοδος της εγκληματικότητας, είναι φαινόμενα που προήλθαν από την απαράδεκτη και ανεύθυνη τακτική του κόμματος του κ. Δένδια» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: