Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ευ.Βενιζέλος:«Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε με Ν.Δ.»

Για την ανασύσταση του ΠαΣοΚ συνεδριάζει η Κ.Ο.
Το Στίγμα: Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ..
Συνεδριάζει από το πρωί της Τετάρτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.
O πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε σε απολογισμό των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
Κατά τον κ. Βενιζέλο το μήνυμα των εκλογών ήταν υπέρ του ευρώ, της αναθεώρησης του μνημονίου και της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.
Επισήμανε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρξε ακραία τεχνητή πόλωση, η οποία τροφοδοτήθηκε από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και πίεση από τον εκλογικό νόμο και ιδίως από το μπόνους των 50 εδρών.
Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να διαχωρίσει τη θέση τού ΠαΣοΚ τόσο από τη ΝΔ όσο και από τη ΔΗΜ.ΑΡ., που αποτελούν τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

« Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε πολιτικά ούτε αξιακά με τη ΝΔ. Εχουμε διαφορετική πολιτική συνείδηση και ιδεολογική ταυτότητα. Η ΝΔ έχει την πρώτη ευθύνη για τον σχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη τους για την τυφλή αντιμνημονιακή συνωμοσιολογία μετά τις εκλογές του 2009 ούτε το γεγονός ότι στέρησαν τον ορίζοντα από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ, που δεν καταλάβαιναν ή υποδύονταν ότι δεν καταλάβαιναν, να συνειδητοποιήσουν το βάρος που σήκωσε το ΠαΣοΚ».

Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜ.ΑΡ. έκανε την αντίστιξη ότι ενώ το ΠαΣοΚ προσπαθούσε να σπάσει την πόλωση που δημιούργησε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι ήθελαν να αναδειχθούν σε τρίτο πόλο και να διαχειριστούν την τρίτη διερευνητική εντολή.

« Εμείς τους ευχόμαστε να αντέξουν το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας που τώρα για πρώτη φορά θα δοκιμάσουν» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έδωσε και το στίγμα του για την ανασύσταση της παράταξης. « Οι διπλές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου σηματοδότησαν το τέλος του ΠαΣοΚ όπως το ξέραμε. Τέθηκε σε αμφισβήτηση η επαφή του με την κοινωνική του βάση και με όλες τις συμμαχίες που προσδιόριζαν την ταυτότητά του».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απηύθυνε πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλα τα μέλη κάνοντας ειδική αναφορά στη νεολαία του ΠαΣοΚ και στους εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας. Με την αυτοοργάνωση προσδοκά, όπως είπε, να διαλυθούν οι μηχανισμοί παλαιού τύπου, να φτιαχτεί ένα κανονικό μητρώο μελών χωρίς αποκλεισμούς πολιτών και θα διασφαλίσει προσωπικά την αυθεντικότητα της διαδικασίας.

Μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, πιθανόν 6-7 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνδιάσκεψη στην οποία θα ανακοινωθεί και η προσωρινή επιτροπή ανασύστασης της παράταξης.

Στο μεταξύ θα οργανωθεί θεσμικά και το μόνο όργανο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΠαΣοΚ, δηλαδή η Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και η κ. Ερη Χριστοφιλοπούλου.

Για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο κ. Ιωάννης Μανιάτης.

Αναμένονται ενδεχομένως και άλλες υποψηφιότητες για τη θέση αυτή καθώς και για τις θέσεις των δύο αναπληρωτών. Για τη θέση του 5ου αντιπροέδρου της Βουλής προτείνεται ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και για τη θέση του γραμματέα, το νεώτερο μέλος της ΚΟ, κ. Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος.

Για τη θέση αντιπροέδρου που προβλέπεται για τη Χρυσή Αυγή πρότεινε να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις και να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους ώστε η θέση να μείνει κενή. 

Πηγή:http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=464315 

Δεν υπάρχουν σχόλια: