Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Οδεύουμε ολοταχώς για τρίτη εκλογική αναμέτρηση!

Το Στίγμα: Να μην ξεχάσω μαγιό, αντιηλιακό, ψάθα και τι να ψηφίσω!!
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά τις επερχόμενες εκλογές θα αποδειχτεί αδύνατος και κατά συνέπεια η χώρα εν μέσω γενικευμένου οικονομικού και κοινωνικού χάους θα συνεχίσει να είναι ακυβέρνητη οδηγώντας μια ώρα αρχύτερα στην καταστροφή, σα να μην καταλαβαίνει κανείς τι διακυβεύεται αυτή την ώρα.
Το συμπέρασμα μπορεί να φαίνεται – και ενδεχομένως να είναι μέχρις ενός σημείου – πρόωρο, ωστόσο, σαφείς ενδείξεις της στρατηγικής των κομμάτων προδιαγράφουν, αχνά έστω, τις επερχόμενες εξελίξεις.
Μιλώντας χθες στο Μega ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύει πως μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί απέναντι σε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και έκανε λόγω για την ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης. «Έξω απ’ αυτή την ευθύνη δεν μπορεί να είναι ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχοντας απέναντί μας όλες τις πολιτικές δυνάμεις, μια σκληρή αντιπολίτευση που δεν κατεβαίνει απέναντι μόνο στη Βουλή αλλά και στο δρόμο…», διατυπώνοντας την μάλλον εύλογη θέση, ότι αυτό θα είναι μια υπονομευμένη εκ προοιμίου κυβέρνηση.
Ας πάρουμε τις δυο πιθανότητες, δηλαδή την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν επικρατήσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμη τη δικαιολογία και θα πει όχι στους «Μνημονιακούς». Αυτομάτως το ΠΑΣΟΚ θα αρνηθεί να συμμετάσχει, άρα και η Δημοκρατική Αριστερά. Κατά συνέπεια… χαίρετε! Νέες εκλογές τον Ιούλιο.
Εάν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είναι πιθανότατο να συνεπάγεται την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ, οι πιθανότητες να σχηματιστεί κυβέρνηση θα είναι επίσης λιγοστές, εάν συνεχίσουν την… κοκορομαχία για το ήσσονος σημασίας θέμα περί του αν πρέπει να καταγγείλουν το Μνημόνιο ή όχι.
Και λέμε ήσσονος διότι ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ. Και εξηγούμαστε:
Οι «νταήδες» που τους φταίνε όλοι οι υπόλοιποι στο εξωτερικό και ποτέ εμείς οι ίδιοι με την μη ορθολογική οικονομική συμπεριφορά δεκαετιών που συμβάλλαμε καθοριστικά ώστε να ανοίξουμε την κερκόπορτα στους κερδοσκόπους, από τη μια λένε ότι θα το καταγγείλουν και από την άλλη ότι θα παραμείνουν στο ευρώ και θα διαπραγματευτούν εκ νέου.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε αδύναμη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ θέση, διότι παρότι αντιλήφθηκαν έστω και με καθυστέρηση ότι τα κοινωνικά όρια αντοχής εξαντλήθηκαν και θα ακολουθήσει η έκρηξη, ενώ μιλούν και αυτοί για επαναδιαπραγμάτευση, απλά επισημαίνουν το αυτονόητο: Ότι τα «λουριά» δεν μπορούν να χαλαρώσουν και πολύ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Αυτό δεν είναι όμως επικοινωνιακά εύπεπτο, παρότι δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχούς επαναδιαπραγμάτευσης, αφού δεν παρουσιάζεσαι να φορτώνεις σε όλους τους άλλους το φταίξιμο, παριστάνοντας την αθώα περιστερά.
Έτσι, βρίσκονται εξ ορισμού σε μειονεκτική επικοινωνιακά θέση, ακριβώς λόγω του ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, λαϊκίζουν λιγότερο από τους υπόλοιπους! Άρα, εάν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει, δεν θα κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν θα ακολουθήσει και η ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν αποκλείεται λόγω του εξωφρενικού εκλογικού νόμου αυτού του απίστευτου Παυλόπουλου (…) να μην μπορούν τα τρία κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση. Άρα, πάλι πάμε για νέες εκλογές τον Ιούλιο.
Το τι θα συμβεί στο ενδιάμεσο, μέχρι την τρίτη εκλογική αναμέτρηση δεν φαίνεται να τους απασχολεί και πολύ. Μήπως απλά θέλουν την άτακτη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή για να ξεκινήσουν το παιχνίδι που ξέρουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο να κάνουν; Δηλαδή, το να κατηγορεί ο ένας τον άλλον τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία θα ψυχορραγεί;
Ας το λάβουμε υπόψη μας πριν πάμε στην κάλπη, διότι πολλοί δεν δείχνουν να χολοσκάνε που παίζουν με το μέλλον της χώρας και του καθενός μας…

Πηγή: http://www.defence-point.gr/news/?p=49593

Δεν υπάρχουν σχόλια: