Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

..καθώς τα άκρα καταστρέφουν τη χώρα

χωρίς λόγια
Συνθήκες εμφυλίου πολέμου διαμορφώνονται σταδιακά, καθώς η κατάσταση έχει πλέον πολωθεί εξαιρετικά επικίνδυνα με τις πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων των άκρων να οδηγούν ήδη τη χώρα σε συνθήκες παρατεταμένης αστάθειας και έναν ιδιότυπο «εμφύλιο» που θα μας εμπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες.
Ήδη καταγράφηκαν δύο περιστατικά τα οποία προδιαγράφουν τις εξελίξεις, ενώ στο παρασκήνιο ήδη ετοιμάζονται «κομματικοί στρατοί αντεκδίκησης», μια κατάσταση η οποία αν δεν ελεγχθεί θα προκαλέσει τέτοια ζημιά στην Ελλάδα που το Μνημόνιο και η οικονομική κατάσταση θα μοιάζουν με… απλές οδοντόκρεμες.
Το πρώτο περιστατικό έγινε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 όταν οι έντονες και προσβλητικές εκατέρωθεν λογομαχίες (φασισταριά, κομούνι κι άλλα χαριτωμένα) ανάμεσα στον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, την Κανέλλη του ΚΚΕ και τη Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν σε σύρραξη. Ο Κασιδιάρης πέταξε νερό στη Δούρου, η Κανέλη χτύπησε με… εφημερίδα τον Κασιδιάρη, ο οποίος απάντησε με επαναλαμβανόμενα χαστούκια, ένα εκ των οποίων εμφανώς βρήκε το πρόσωπο της βουλευτού του ΚΚΕ.
Ακολούθησαν κουβέντες που παραπέμπουν σε αυτά που προειδοποιήσαμε στην αρχή. Η Κανέλη ανέφερε «αυτό είναι θέμα του κόμματος» απαντώντας σε «άχρωμες» και στερεότυπες δηλώσεις του τύπου «πλήττεται η Δημοκρατία» το οποίο πρακτικά παραπέμπει στη δράση των περίφημων… «οικοδόμων» του ΚΚΕ που έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικοί κατά το παρελθόν σε περιφρουρήσεις στις πορείες και γενικά στην… παροχή υπηρεσιών ασφαλείας ώστε το κόμμα να αποφεύγει αυτά που κατήγγελλε ως «προβοκάτσιες».
Ο Κασιδιάρης φεύγοντας απείλησε σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ότι θα επιστρέψει με 100 συντρόφους του για… τα περαιτέρω. Η δε Δούρου με «ιερή αγανάκτηση» ωρυόταν χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς γι’ αυτούς «που θα πάνε την Ελλάδα 500 χρόνια πίσω».
Θα σχολιάσουμε αργότερα. Στο δεύτερο περιστατικό που μεταδίδει η ισραηλινή Jerusalem Post, ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γκιλ Σέφλερ δέχθηκε την Τρίτη επίθεση από «όχλο» ενώ προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει επεισόδια έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η επίθεση εξαπολύθηκε από 20 κουκουλοφόρους οι οποίοι κραδαίνοντας καδρόνια άρχισαν να χτυπούν μετανάστες, λαθρομετανάστες και άστεγους στη μέση του δρόμου (σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα).
Η εφημερίδα μεταφέρει μάλιστα μια εικόνα… αφασίας περιγράφοντας τους Έλληνες να βαδίζουν στον προορισμό τους ανέμελα, ενώ άλλοι έτρεχαν να σωθούν. Τα επεισόδια κράτησαν 15 λεπτά και φυσικά η αστυνομία ήταν άφαντη. Με το που είδαν την κάμερα του δημοσιογράφου τον καταδίωξαν και τον χτύπησαν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε, ευτυχώς, ότι τα τραύματά του ήταν επιπόλαια.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δράστες ήταν είτε «αναρχικοί συνδεόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ… οι οποίοι ίσως επιτέθηκαν εναντίον εμπόρων ναρκωτικών και ναρκομανών» (μάλλον προβληματικό ακούγεται το σενάριο αυτό), ή μέλη της Χρυσής Αυγής «τα μέλη της οποίας είναι γνωστά ότι από καιρού εις καιρόν χτυπούν και μαχαιρώνουν αλλοδαπούς». Ο δημοσιογράφος που εργαζόταν για ένα ρεπορτάζ αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι ήταν τυχερός που τα τραύματά του ήταν επιπόλαια.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Για μας τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και η άλλη πλευρά στην ευρεία της έννοια που έχει ανεχθεί και περιθάλψει αναρχικά στοιχεία που έχουν παραδώσει την Αθήνα στις φλόγες είναι «συνιστώσες» του ίδιου αποσταθεροποιητικού σεναρίου που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Ας συλλογιστεί καθένας από εμάς ποια είναι η ζημιά στον τουρισμό που θα προκληθεί από την προβολή αυτών των γεγονότων στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).
Η Ελλάδα έχει μπει σε δρόμο αυτοκαταστροφικό και μόνο ο απλός καθημερινός πολίτης μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο, εάν αντιληφθεί που οδηγούν τη χώρα τα δύο άκρα, με τα πρωτοπαλλήκαρα τους, τα οποία πολύ συχνά πρόκειται για ανεπάγγελτα άτομα που παριστάνουν τους σωτήρες της χώρας χωρίς να έχουν βγάλει μια δραχμή στη ζωή τους, χωρίς να έχουν συνεισφέρει οτιδήποτε στην οικονομία αυτής της χώρας.
Πρόκειται για εκφυλιστικά κοινωνικά φαινόμενα παρακμής που οδηγούν τη χώρα με βεβαιότητα στην καταστροφή. Αδιαφορούμε παντελώς εάν υπάρχει «λαϊκό ρεύμα» όπως κομπάζουν. Εμείς έχουμε ιερή δημοσιογραφική υποχρέωση να καταγράψουμε ψύχραιμα τα συμβάντα, να επιχειρήσουμε να τα αποκωδικοποιήσουμε και να αναφέρουμε τα συμπεράσματά μας, χωρίς να παριστάνουμε τους Πόντιους Πιλάτους.
Ωστόσο, θα γινόμασταν γελοίοι – όπως πλήθος διαφόρων, με ιδιοτελείς σκοπούς ή απλή αφέλεια – εάν συντασσόμασταν με αυτό που βλέπουμε ότι μας σπρώχνει στον κατήφορο και είναι εντελώς αδιάφορο εάν έρχεται από δεξιά ή από αριστερά. Τα ίδια έγιναν στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης στη Γερμανία, στον Μεσοπόλεμο και οδήγησαν στην άνοδο και γιγάντωση του Ναζισμού και του Χίτλερ. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε.
Αυτά τα καραγκιοζιλίκια των παλικαράδων που είτε το παίζουν πατριώτες είτε… απάτριδες και διεθνιστές, όλοι βέβαια θέλουν να μας σώσουν, βλέπει ο Ερντογάν και γελάει κάτω από τα μουστάκια του. Αμφότεροι ρίχνουν νερό στον μύλο των επιδιώξεών του. Και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν περιπέτειες. Μετά όμως κάποιοι «δεν θα δικαιούνται να ομιλούν» που έλεγε κι ένας μακαρίτης. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά θα τα πληρώσει η χώρα: «Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα» που λέει και ο Σουρής…
Είτε οι δυο κατηγορίες που προαναφέραμε, είτε απατεώνες «επιχειρηματίες» που παριστάνουν τους «αντιστασιακούς» και τους «αντιμνημονιακούς» προσδοκώντας… τη δραχμούλα που θα τους γλιτώσει από τα χρέη τους, ώστε οι ίδιοι μπαταχτσήδες που τα προσωπικά τους λεφτά βρίσκονται στο εξωτερικό, να γυρίσουν στη χώρα με τριπλάσια αγοραστική αξία και να ξαναγίνουν αφεντικά των ηλιθίων που έπαιξαν το παιχνίδι των απατεώνων με την ψήφο τους και μάλιστα με το ένα τρίτο των αποδοχών…
Τους αξίζει βέβαια τέτοια τύχη διότι εκεί καταλήγουν νομοτελειακά οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Εμείς προειδοποιήσαμε. Το θέμα είναι να σκεφτεί ψύχραιμα καθένας μας και να ξεχωρίσει το ευκταίο από το εφικτό. Και να πράξει αναλόγως. Κι όποιος νομίζει στα δυο άκρα ότι με τις θέσεις που παίρνουν υπάρχει έστω και η παραμικρή δυνατότητα αξιοποίησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που θα μας έβγαζε σταδιακά από την κρίση, απλώς να ξέρουν ότι κάνουν τραγικό λάθος το οποίο δυστυχώς θα πληρώσουμε όλοι μας.

Πηγή: http://www.defence-point.gr/news/?p=49447


Δεν υπάρχουν σχόλια: