Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Άρχισαν την επίθεση κατά της Γερμανίας οι «οίκοι»;


γυρίζει το τροχός
Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου πολλών γερμανικών τραπεζών και θυγατρικών τους στο εξωτερικό προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω των περαιτέρω σοκ που μπορεί να προκύψουν από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις περιορισμένες δυνατότητές τους να απορροφήσουν ζημίες.
Ανάμεσα στις τράπεζες είναι οι θυγατρικές της Commerzbank, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι. «Ως αποτέλεσμα το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο για τα χρεόγραφα και τις καταθέσεις έξι ομίλων και μιας γερμανικής θυγατρικής ενός ξένου ομίλου μειώνεται κατά μία βαθμίδα, ενώ το αξιόχρεο για έναν όμιλο επιβεβαιώνεται», ανέφερε ο οίκος. Για τις θυγατρικές διαφόρων γερμανικών τραπεζών το αξιόχρεο μειώθηκε έως και τρεις βαθμίδες.
Ο οίκος Moody’s ανέφερε ότι η αναθεώρηση της αξιολόγησης της Deutsche Bank AG και των θυγατρικών της θα ολοκληρωθεί μαζί με εκείνες για άλλες χρηματοοικονομικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας. Η Moody’s υποβάθμισε και το αξιόχρεο τριών από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστρίας. Πρόκειται για την Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) και Bank Austria, θυγατρικής του ιταλικού ομίλου UniCredit, λόγω της έκθεσής τους στην οικονομική κρίση στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος υποστηρίζει ότι η Erste Bank και RBI έχουν εκτεθεί ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη, ειδικά στην Ουγγαρία και στη Ρουμανία, ενώ η υποβάθμιση της Bank Austria συσχετίζεται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιταλική μητρική της UniCredit.

Πηγή:  http://www.defence-point.gr/news/?p=49307

Δεν υπάρχουν σχόλια: