Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στροφή στην... υπευθυνότητα

Μαχητική αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση υπόσχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ
Το Στίγμα: Αυτό και αν είναι είδηση ...
Μαχητική αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και, όπως διαβεβαίωσε χθες, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή θα είναι και «υπεύθυνη».Εκτός από δυναμική αντιπολίτευση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την οργάνωση λαϊκών συνελεύσεων στις πλατείες, σε μια προσπάθεια «να διατηρήσει ζωηρή την επαφή με την κοινωνία», όπως κατά την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο πολλοί στην ηγετική ομάδα του κόμματος ζητούν προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στον νέο του ρόλο - από κόμμα διαμαρτυρίας που αγωνιζόταν να πάρει το 3% των ψήφων και να μπει στη Βουλή, σε αξιωματική αντιπολίτευση με 27% στις τελευταίες εκλογές. Γι' αυτό ζητούν η μαχητική αντιπολίτευση να γίνεται πλέον και με εποικοδομητικό τρόπο.
Χαρακτηριστικό δείγμα του «πολιτικού μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε χθες ο βουλευτής και στέλεχος του ηγετικού πυρήνα Δημήτρης Παπαδημούλης, δηλώνοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM ανεβαίνει γιατί ωριμάζει. «Θα τους ρημάξουμε στη νομιμότητα, όπως έλεγε και ο Ηλίας Ηλιού» (Σκάι). Στον ίδιο πνεύμα και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για υποβολή σχεδίων νόμου που θα ανακουφίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ενώ σε άλλα θέματα όπως π.χ. οι αποκρατικοποιήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει τους τόνους.
Στην ίδια «γραμμή» της υπεύθυνης αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν και άλλα στελέχη όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έχει κάνει μια αντιπολίτευση τυφλή, η οποία να στρέφεται εναντίον της χώρας, εναντίον του ελληνικού λαού και των συμφερόντων τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οποιοδήποτε μέτρο, όσο μικρό και αν είναι, το οποίο να είναι θετικό, προς θετική κατεύθυνση, εμείς θα το στηρίξουμε».
 Πηγή:http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4730889

Δεν υπάρχουν σχόλια: