Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Θα μετέχουμε με τον πιο ωφέλιμο τρόπο στην κυβέρνηση

Το πρωί της Τετάρτης η σύγκληση της Κ.Ο. για τα πρόσωπα

Το Στίγμα: Προχωρά με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠαΣοκ θα στηρίξει ελικρινά την κυβέρνηση και θα συμμετάσχει με τον πιο ωφέλιμο τρόπο δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του κόμματος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκτίμησε ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχει υπάρξει κυβερνητικός σχηματισμός με τη στήριξη Ν.Δ., ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές άλλων, δεν θα είναι αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» είπε. Για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, υπογράμμισε.


Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το πρωί της Τετάρτης θα συγκληθεί η ΚΟ του ΠαΣοΚ για να εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση.


Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τόνισε ότι εκείνο που προέχει δεν είναι η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος αλλά να υπάρξει μια ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα.


«Αύριο η νέα ΚΟ θα εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση» σημείωσε και τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι να σχηματιστεί εθνική διαπραγματευτική ομάδα για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης.


Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σ' αυτήν και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άρνησή του.


Η σύσκεψη με την ομάδα των «επτά» (
Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Ανδρουλάκης, Αννα Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Αν. Λοβέρδος, Π. Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης), για το θέμα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε κυρίως για το προγραμματικό πλαίσιο που θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των τριών κομμάτων. Για το θέμα των προσώπων, ακούστηκαν όλες οι απόψεις, αλλά τελικώς ο κ. Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» να χειριστεί το θέμα.
Πηγή:http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=463185&h1=true 

Δεν υπάρχουν σχόλια: