Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ..ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!

Διαβάστε ένα άρθρο του http://parthenon-sculptures.blogspot.com/ που θα σας προβληματίσει...Για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων όπως τα κατακερματισμένα γλυπτά του Παρθενώνα ο δρόμος είναι μόνο ένας.

Με πρωτοβουλία των Ελλήνων πρέπει να γίνει συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών από πολλές χώρες της ΕΕ (αυτό είναι ιδιαίτερα απλό αν γίνει στο νέο μουσείο Ακρόπολης) και να απαιτήσουμε την επιστροφή τους με τις διαδικασίες της ΕΕ.

Δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος δρόμος από αυτόν που περιγράφουμε εδώ. Οτιδήποτε άλλο, όπως αυτά που φέρεται ..........
ότι έχει δηλώσει ο κύριος Γερουλάνος περί αναγνώρισης της βρετανικής ιδιοκτησίας και επιστροφής τους στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο ο ίδιος διαψεύδει- είναι απλά απαράδεκτα.

Για να καταλάβετε τι λέμε δείτε τι έγινε πρόσφατα με την αφοροπωλησία ενός και μόνο αρχαίου νομίσματος (Το τετράδραχμο αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία). Η τιμή πώλησης ξεπέρασε τις 700,000€!

Φανταστείτε λοιπόν την –χρηματική- αξία των γλυπτών του Παρθενώνα!
Ένα -και μόνο ένα- αρχαίο τετράδραχμο (Της Αμφίπολης. Ένα αριστούργημα της κλασσικής Ελληνικής- Μακεδονικής νομισματικής τέχνης) αξίζει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στην διεθνή αγορά δημοπρασιών…
Η αξία των γλυπτών του Παρθενώνα.. Θα ήταν σίγουρα κάποια δις ευρώ!

Για εμάς όμως τους Έλληνες, η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι θέμα χρηματικής αξίας, αλλά θέμα αξιοπρέπειας που ταλανίζει την Ελληνική Δημοκρατία από την ίδρυση της έως σήμερα.

http://parthenon-sculptures.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: