Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ...ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!

"Αν θέλετε τη βοήθεια της Γερμανίας, μειώστε όρια συνταξιοδότησης και έλλειμμα και προχωρήστε σε δομικές αλλαγές», συνέστησε ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Γκουϊντο Βεστερβέλε στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με παραινέσεις για περαιτέρω αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης προς την Ελλάδα και προς άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης........
ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μέρκελ, Γκουϊντο Βεστερβέλε, εμφανίστηκε να συναρτά την «επίδειξη αλληλεγγύης» από την Γερμανία με την υιοθέτηση δομικών μεταρρυθμίσεων και περιορισμό των ελλειμμάτων.

Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση μελών του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών στην Στουτγάρδη, ο Βεστερβέλε, διευκρίνισε πως οι υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει
να μειώσουν τα ελλείμματά τους και να προχωρήσουν σε περαιτέρω δομικές μεταρρυθμίσεις εάν επιθυμούν τη βοήθεια της Γερμανίας.
Στην ομιλία του, η οποία στόχο είχε, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, την πολιτική του επιβίωση, καθώς το κόμμα του και ο ίδιος καταβυθίζονται στις δημοσκοπήσεις λόγω αθέτησης των προεκλογικών τους υποσχέσεων (ειδικά για την μείωση της φορολογίας), ο Βεστερβέλε επιδόθηκε σε επικρίσεις και νουθεσίες προς την Ελλάδα. Δήλωσε χαρακτηριστικά : «Μπορείτε να περιμένετε από εμάς να δείξουμε αλληλεγγύη αλλά δεν μπορεί να επιμένετε να διατηρήσετε το όριο συνταξιοδότησης στα 59, όταν οι άνθρωποι εδώ πληρώνουν υψηλούς φόρους και δουλεύουν μέχρι τα 67»
ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: