Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

 Ενισχύεται η πεποίθηση των αρχών ότι οι τέσσερις συλληφθέντες της Πέμπτης, στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατία, ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο σαββατοκύριακο, πιθανότατα με βόμβες. Σε έναν από τους τρεις υπολογιστές που κατασχέθηκαν στο σπίτι στον Βύρωνα βρέθηκε .....
προσχέδιο εξασέλιδης προκήρυξης, το οποίο ωστόσο εμφανίζει αρκετά κενά, τα οποία προφανώς θα συμπληρώνονταν ανάλογα με την έκβαση του χτυπήματος.

Σε αυτό το προσχέδιο γίνεται μάλιστα αναφορά ότι «για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την δράση μας», κάτι που για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σημαίνει ότι οι «τέσσερις» θα εμφανίζονταν στην προκήρυξη ως νέα (πρωτοεμφανιζόμενη) τρομοκρατική οργάνωση, που εμπνεύστηκε από τους «Πυρήνες» και ακολούθησε την προτροπή των τελευταίων για ανάληψη δράσης.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί και το γεγονός ότι η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια του Βύρωνα και του Ταύρου είναι καθαρά, δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov και ένας σιγαστήρας για όπλο αυτού του τύπου καθώς και ένα πιστόλι 9 mm με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες της Πέμπτης οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να απολογηθούν για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο πάρκινγκ της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους 23χρονους Χαράλαμπο Τσιλιανίδη, Δημήτριο Φέσσα,  Δημήτριο Δημτσιάδη και τον 21χρονο Σωκράτη Τζίφκα, που αμφότεροι κατάγονται από την Θεσσαλονίκη. Φίλοι και συγγενείς τους είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Οι απολογίες τους πάντως θα ξεκινήσουν λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι, μετά τη δίωρη προθεσμία που ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή.

Στην Θεσσαλονίκη δεν έχει μεταφερθεί η πέμπτη συλληφθείσα, η 27χρονη γερμανίδα Φέι Μαρί Μέγερ, καθώς δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση της ΔΕΗ. Η κοπέλα συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στον Περισσό και οδηγήθηκε μαζί με τους άλλους τέσσερις στον εισαγγελέα της Ευελπίδων. Ο δικηγόρος της αρνείται τις κατηγορίες για τρομοκρατία και παραδέχεται μόνο ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους συλληφθέντες.

Από την αστυνομία διαρρέουν πάντως ότι η γερμανίδα είχε στο παρελθόν επαφές με έναν από τους έξι που συνελήφθησαν προ μηνός για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος μάλιστα είναι προφυλακισμένος. Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε και με τους τέσσερις που συνελήφθησαν την Πέμπτη και μάλιστα για περισσότερες από πέντε ώρες. Αίσθηση προκαλεί, τέλος, ότι οι γονείς της κοπέλας έχουν κατηγορηθεί από τις γερμανικές αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση RAF.

Οι αρχές αναζητούν τρία ακόμα άτομα που είχαν πολλές συναντήσεις με τους «τέσσερις» που συνελήφθησαν την Πέμπτη. Επιπλέον, ψάχνουν ένα σπίτι – γιάφκα στην Αθήνα, που λογικά θα έχει εκρηκτική ύλη, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην Θεσσαλονίκη, όπου οι αρχές επίσης αναζητούν μια γιάφκα ενώ κάνουν εφόδους και σε διάφορα σπίτια.
ΣΤΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: