Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

Του Κώστα Καντούρη

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνελήφθη κατηγορούμενος για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους. Η έφοδος των αστυνομικών του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης έγινε χθες νωρίς το πρωί μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, παρουσία εισαγγελέα.

Η σύλληψη του 21χρονου φοιτητή, που σπουδάζει μαθηματικός, εντάσσεται στο πλαίσιο ...
της επιχείρησης που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, που έχει εντοπίσει ψηφιακά ίχνη χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι έχουν ανταλλάξει εικόνες και βίντεο με παιδιά. Ήδη στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για τρίτο πρόσωπο στη Λαμία, ενώ αναμένονται και άλλες έφοδοι σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των “ιχνών” ήταν και αυτά του φοιτητή, ο οποίος έμενε στις φοιτητικές εστίες των Ιωαννίνων. Η έφοδος της αστυνομίας στον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου έγινε με την αιτιολογία ότι τελούνταν αυτόφωρο κακούργημα και ενημερώθηκαν γι’ αυτό και οι πρυτανικές αρχές, ενώ αυτός ήταν ο λόγος που επιστρατεύτηκε και ο εισαγγελέας. Από το δωμάτιο του φοιτητή κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία συσκευή μεταφοράς αρχείων (USB), μέσα στα οποία οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 100 αρχεία με εικόνες και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής του απολογίας δεν αρνήθηκε τις πράξεις του, ωστόσο ισχυρίστηκε πως είχε τα αρχεία από περιέργεια. Στη δικογραφία αναφέρεται πως ο 21χρονος προμηθεύτηκε το υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτυακού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: