Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

Δημότης του Δήμου Αριστοτέλη προσέβαλε την πράξη του Δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, και η οποία αφορά την ορκωμοσία του Μιχάλη Βλαχόπουλου και συμβούλων της παράταξής του.
Να θυμίσουμε ότι κατά την ορισθείσα ημερομηνία ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη ο Μιχάλης Βλαχόπουλος με συμβούλους του αποχώρησαν από την τελετή ορκωμοσίας και δεν ορκίστηκαν τη στιγμή που δόθηκε ο λόγος για τον εθιμοτυπικό χαιρετισμό στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη! Ορκίστηκαν μετέπειτα, στις 31 Δεκέμβρη 2010.
Το θέμα της προσφυγής είναι πολύ σοβαρό με εξίσου σοβαρά νομικά ερείσματα και αναμένεται σύντομα απόφαση επί της προσφυγής.
Τέτοιου είδους ζητήματα και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση η ομαλή λειτουργία του Δήμου ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ, ούτε "αραχνιάζουν" σε συρτάρια υπηρεσιακών παραγόντων!
Δείτε στη συνέχεια το πλήρες κείμενο της προσφυγής....

ΠΡΟΣ: Τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Σώκο Θύμιο

(ως ελεγκτή Νομιμότητας των μονομελών οργάνων των Δήμων)
ΚΟΙΝ: 1. Δήμαρχο Δήμου «Αριστοτέλη» κ. Χρήστο Πάχτα
2. Υπουργό ΥΠ.ΕΣ.Α. & Η.Δ. κ. Ραγκούση Ιωάννη
ΠΡΟΣΦΥΓΗ: Μανασσή Γεωργίου του Ιωάννη με ΑΔΤ -------
Δημότη Αρναίας Χαλκιδικής, Δήμου Αριστοτέλη
Κατά
Της από 31.12.2010 πράξης του νεοεκλεγέντος Δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής για την ορκωμοσία σε δεύτερη φάση Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης και του πρακτικού αυτής.
Αρναία 10.01.2011
Κύριε Γενικέ,
Την 6η του μηνός Δεκεμβρίου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής κ. Χρήστος Πάχτας, με πρόσκλησή του, κάλεσε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων όλων των Συνδυασμών που ανακηρύχτηκαν από τις εκλογές του Νοεμβρίου για την καθιερωμένη ορκωμοσία τους (Εγκ. 41/14-12-2010 ΥΠΕΣ.Α &ΗΔ)
Κατά την παραπάνω ημερομηνία (19 Δεκεμβρίου) στην αίθουσα που είχε οριστεί ως χώρος τελετής παρευρέθηκε το σύνολο των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων και, το τελετουργικό άρχισε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Σεβασμιότατο Νικόδημο και ενώπιον βουλευτή εν ενεργεία, τέως βουλευτή και, των Δημάρχων των τριών εκλογικών περιφερειών που αποτέλεσαν το νέο Δήμο του Καλλικράτη, ήτοι του Δημάρχου Αρναίας κ Λαζάρου Λάζαρο, του Δημάρχου Παναγίας κ. Μητροφάνη Ιωάννη και του Δημάρχου Σταγείρων Ακάνθου κ. Βλαχόπουλου Μιχαήλ.
Μετά τον αγιασμό και τις ευχές από τον Μητροπολίτη καλέστηκαν στο βήμα με τη σειρά οι Δήμαρχοι Παναγίας, Αρναίας και Σταγείρων Ακάνθου οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό. Στη συνέχεια κλήθηκε στο βήμα ο εν ενεργεία βουλευτής και τη στιγμή εκείνη ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και Δήμαρχος Σταγείρων Άκανθου αποχώρησε από την αίθουσα επιδεικτικά καλώντας με κίνηση του χεριού του να τον ακολουθήσουν οι εκλεγμένοι με τον συνδυασμό του Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Σύμβουλοι Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, πράγμα που έγινε, με μοναδική εξαίρεση δύο Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας της Αμμουλιανής και πέντε τοπικών συμβούλων που αρνήθηκαν να τους ακολουθήσουν.
Ακολούθησε η ορκωμοσία όλων των εκλεγμένων Συμβούλων που παρέμειναν στην αίθουσα.
Από τη χρονική αυτή στιγμή και μετά ακολουθούν ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με τη νομιμότητα όπως αυτή καθορίζεται στο Άρθρο 52 του Ν. 3852/2010 και στην εγκ. του ΥΠΕΣ 41/14-12-2010 Κεφάλαιο Α΄ άρθρα 2,3,4,5
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. Ο κ. Μιχάλης Βλαχόπουλος Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανάπτυξη Τώρα» και της μείζονος αντιπολίτευσης στις 22-12-2010 αποστέλλει επιστολή στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και τον παρακαλεί να ορίσει νέα ημερομηνία ορκωμοσίας για όλα τα μέλη του Συνδυασμού που δεν ορκίστηκαν στις 19-12-2010 προβάλλοντας δικαιολογίες για την αποχώρησή τους που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν αντικειμενική αδυναμία για την ορκωμοσία τους (επισυνάπτεται φωτοαντίγραφο).
2. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας στις 28-12-2010 απαντά εγγράφως διεξοδικά στην προηγούμενη επιστολή του κ. Βλαχόπουλου αναλύοντας με επιχειρήματα ότι νομικά είναι αδύνατη η ορκωμοσία αυτού και των Συμβούλων του και καταρρίπτει όλες τις αναφερόμενες από αυτόν δικαιολογίες για την αποχώρησή τους. Παρόλα αυτά στο τέλος της επιστολής του αφήνει παράθυρο για «να ολοκληρωθεί αμέσως μετά και κατά τρόπο απόλυτα διαφανή και μη διαβλητό η διαδικασία της νέας Δημοτικής Αρχής» (Επισυνάπτεται φωτοαντίγραφο).
3. Ο κ. Βλαχόπουλος Μιχάλης την επόμενη 29-12-2010 αποστέλλει νέα επιστολή με την οποία ζητεί – απαιτεί «προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ορκωμοσίας ζητώ να ορίσετε νέα ημερομηνία μέχρι την 01-01-2011 (Επισυνάπτεται φωτοαντίγραφο).
4. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος αντί να καλέσει τους αναπληρωματικούς Συμβούλους για ορκωμοσία καλεί και ορκίζει την 31-12-2010 καταχρηστικώς και παρανόμως όλους όσους αποχώρησαν από την τελετή ορκωμοσίας στις 19-12-2010.
Κύριε Γενικέ,
Επειδή τα παραπάνω γεγονότα είναι ακριβή και βέβαια, πιστοποιούνται δε από τα αντίγραφα των επιστολών που σας επισυνάπτω καθώς και των πρακτικών ορκωμοσίας, αλλά και από δίσκο ηλεκτρονικής καταγραφής (DVD) που τα απεικονίζει.
Επειδή ο κ. Βλαχόπουλος ακόμη και στην επιστολή του αναγνωρίζει ότι αποχώρησαν αυτός και οι Σύμβουλοί του από την τελετή ορκωμοσίας για λόγους μικροκομματικούς, εντυπώσεων και εμπάθειας απέναντι σε παρευρισκόμενους επίσημους καλεσμένους απαξιώνοντας με τον τρόπο τους μια κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας καθώς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν σ’ αυτήν, τον Μητροπολίτη, το Βουλευτή, τους Δημάρχους, δεκάδες Συμβούλους αλλά και πλήθος κόσμου.
Επειδή πουθενά και ουδέποτε δεν επικαλέστηκε αυτός και οι εκλεγμένοι του Σύμβουλοι «λόγους αντικειμενικής αδυναμίας» μέχρι σήμερα έγγραφα ή προφορικά όπως αυτοί αναφέρονται στην εγκ. 41/14-12-2010 του ΥΠΕΣ, αλλά η συμπεριφορά του κινείται στα όρια της αυτοκρατορικής του νοοτροπίας θεωρώντας ότι δε χρωστάνε καμία εξήγηση για την αποχώρησή τους από την τελετή ορκωμοσίας.
Επειδή οι ενέργειες του κ. Βλαχόπουλου καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων α. Αντωνίου Αλέξιου, β. Χατζηλίδου-Μπίκου Όλγας, γ. Μελετλίδη Ελευθερίου, δ. Κάρλα – Ευθυμίου Στυλιανής, ε. Αυγουλούπη Αγγέλου, στ. Χαριστά Ιωάννη, ζ. Κασαμπαλή Δημητρίου, των Συμβούλων Δημοτικής Κοινότητας α. Δάλλα Χρήστου, β. Αιβαζίδου Κλεοπάτρας, γ. Παπασαραφιανού Αθανασίου και των Τοπικών Συμβούλων α. Χαλκιά Παύλου, β. Μαύρου Αναστασίας, γ. Συμεωνίδη Γεωργίου, δ. Ασκητάκη Αναστασίου, ε. Πράπα-Καρανάσου Χριστίνας, στ. Αλβανού Βασιλείου, οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ενσυνείδητα, παρά το ότι παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας, αποχώρησαν από αυτήν χωρίς να δώσουν το νενομισμένο όρκο, άρα αποποιήθηκαν την εκλογή τους και πρέπει να αντικατασταθούν από τους επόμενους σε σταυρούς προτίμησης αναπληρωματικούς του ψηφοδελτίου τους.
Επειδή ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος παράνομα και καταχρηστικά τους όρκισε την 31-12-2010
Σας παρακαλώ κ. Γενικέ να επαναφέρετε τη νομιμότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη ακυρώνοντας την παραπάνω από 31-12-2010 πράξη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και το με ίδια ημερομηνία πρακτικό ορκωμοσίας.
Με εκτίμηση
Γεώργιος Ιωάννου Μανασσής
Επικοινωνία: Τηλ.: 2310 83----, 2310 86----, Κιν.: 6977----
Συνημμένα: Επιστολές του Δημάρχου κ. Πάχτα (1) και του κ. Βλαχόπουλου (2)
Πρακτικά ορκωμοσίας 19.12.2010 & 31.12.2010
Ηλεκτρονική καταγραφή (DVD) ορκωμοσίας 19.12.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: