Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΣΗΜΙΤΗ

Στην Βουλή η δικογραφία για τον Σημίτη. Βάσει των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Βουλή, η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση Αυστριακού οικονομολόγου κατά του διεθνούς τραπεζικού ομίλου Goldman Sachs για την σύναψη ειδικής δανειακής σύμβασης τύπου swap με το ελληνικό δημόσιο.  

Η δικογραφία, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης..........

Χάρη Καστανίδη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, σχηματίστηκε κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αφού όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «κατά την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψε σύνολο καταγγελιών σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρεται ότι τελέστηκαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2000-2001».


Υπενθυμίζεται ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε μετά από μήνυση κατά της Goldman Sachs που υπέβαλε τον Απρίλιο του 2010 Αυστριακός οικονομολόγος κατηγορώντας την τράπεζα ότι παραποίησε τον ισολογισμό της, εξαπάτησε την ΕΕ και τους πολίτες της και έθεσε σε κίνδυνο την ευρωζώνη με τη σύναψη του swap για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.

Η υπόθεση έφθασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία Αυστριακού δικαστή «σχετικά με αξιόποινες πράξεις» από την κυβέρνηση Σημίτη. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μόλις προέκυψε το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού, διαβίβασε αμελλητί σύμφωνα με το νόμο την δικογραφία στον Άρειο Πάγο και ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τη σειρά του στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, στη Βουλή διαβιβάστηκε και άλλη δικογραφία, σε βάρος όσων διατέλεσαν υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών από το 2004 έως το 2008 για παράνομες προσλήψεις στο Μετρό. 
 
Η δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα μετά από έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και μηνυτήριας αναφοράς του Γενικού Επίτροπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: