Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

4 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε τέσσερις συλλήψεις με διαφορετικές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε διαφορετικές συνοικίες της Αθήνας προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι αρχές. Όπως έγινε γνωστό, αφορούν άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Πρόκειται για δύο Έλληνες, έναν Κύπριο και ένα αλλοδαπό με καταγωγή από χώρα των Βαλκανίων, οι οποίοι βρίσκονται στην Αντιτρομοκρατική και ανακρίνονται.

Οι δύο συνελήφθησαν στην Οδό Φορμίωνος στον Βύρωνα, όπου αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα...........
της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι στο οποίο διέμενε ο ένας. Μάλιστα, κατά την σύλληψή του την ώρα που περπατούσε στον δρόμο, ο ένας έβαλε τις φωνές και αντιστάθηκε, φωνάζοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Οι συλλήψεις έγιναν μπροστά από κατάστημα του πολυσύχναστου δρόμου και με πολύ κόσμο να είναι αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής.

Ένα άτομο συνελήφθη στα Εξάρχεια, όταν περπατούσε στον δρόμο και ξαφνικά είδε να τον πλευρίζουν άτομα της αντιτρομοκρατικής με κουκούλες, που τον έβαλαν σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας και τον μετέφεραν με συνοπτικές διαδικασίες στην ΓΑΔΑ. Η  τελευταία σύλληψη έγινε με ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας στον Ταύρο, όπου επίσης ακολούθησε έρευνα σε οικία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση συνεχίστηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη αλλά και η Πάτρα, ενώ πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν έκαναν λόγο και για μία προσαγωγή στην συμπρωτεύουσα. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν είναι ότι ερευνάται ο ρόλος των συλληφθέντων σε υποθέσεις τρομοκρατίας, χωρίς να δίνονται πιο πολλές πληροφορίες. Όλα δείχνουν πάντως ότι οι συλλήψεις αφορούν την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ούτως ή άλλως, πάντως, οι αρχές ήταν σε εγρήγορση τις τελευταίες ημέρες, ενόψει της δίκης για τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, για τους τέσσερις συλληφθέντες υπήρχαν εντάλματα από τις εισαγγελικές αρχές, τα τρία από τα οποία είχαν εκδοθεί στην Θεσσαλονίκη και το ένα στην Αθήνα. Πληροφορίες του star.gr αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός θεωρείται μάλιστα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, αφού φέρεται να είναι και εκείνος που προμήθευε με όπλα τα υπόλοιπα μέλη των "Πυρήνων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: