Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ Η 40ΧΡΟΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει η Αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία πυροβολήθηκε από ένοπλο στο κεφάλι στο Τούσον της Αριζόνα. Aλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ομοσπονδιακός δικαστής και ένα εννιάχρονο κορίτσι, ένω 12 ακόμη τραυματίστηκαν, όταν ο δράστης έστρεψε.....
το όπλο του προς το πλήθος, πυροβολώντας αδιακρίτως.
Η κατάσταση της 40χρονης βουλευτίνας χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με τους γιατρούς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υγείας της.
Ο φερόμενος ως δράστης, 22 ετών, ο οποίος έχει συλληφθεί, άνοιξε πυρ με ημι-αυτόματο όπλο κατά τη διάρκεια πολιτικής συνάντησης της Γκίφορντς με υποστηρικτές της, στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ. Οι αρχές αναζητούν τα κίνητρα του δράστη, ενώ εκτιμούν πως πρόκειται για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.
Το FBI ερευνά το κατά πόσον πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που ανάρτησε στον Διαδικτυακό ιστοτόπο YouTube ένα παραληρηματικό "μανιφέστο" περί ελέγχου του νου από την κυβέρνηση και περί της ανάγκης να υπάρξει νέο νόμισμα. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε συνεργό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: