Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 21 ΑΤΟΜΑ

 Μια τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά της Κέρκυρας, όταν βούλιαξε κατά την διάρκεια της νύχτας τουρκικό ξύλινο δουλεμπορικό πλοίο μήκους 30 μέτρων, στο οποίο είχαν στοιβαχτεί για να μεταφερθούν στην Ιταλία 262 λαθρομετανάστες. Η ξαφνική αλλαγή του καιρού οδήγησε σε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να πνέουν στην περιοχή ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, να σημειωθεί εισροή υδάτων και το πλοίο να βυθιστεί .......
στην παγωμένη θάλασσα και το σκοτάδι.

Οι λαθρομετανάστες τηλεφώνησαν αρχικά για βοήθεια στο "100" και στη συνέχεια έστειλαν SOS , σύμφωνα με τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Για καλή τύχη αρκετών από αυτούς, στην περιοχή βρίσκονταν κοντά το φορτηγό πλοίο με σημαία Ολλανδίας "Μομέντουμ Σκάν", το οποίο έσπευσε στην περιοχή και κατάφερε να περισυλλέξει τους 241 αργά τη νύχτα του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής. Ωστόσο στην καταμέτρηση έγινε αντιληπτό ότι λείπουν 21 άτομα.

Οι 241 δέχονται την φροντίδα των μελών του πληρώματος του ολλανδικού φορτηγού, το οποίο πλέει προς την Κέρκυρα και αναμένεται το μεσημέρι στο λιμάνι. Μερικοί από αυτούς έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης. Ήδη στην Κέρκυρα από τα ξημερώματα έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη του λιμεναρχείου, προκειμένου να συνδράμει στην αποβίβαση και μεταφορά των μεταναστών, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι όλοι αφγανικής καταγωγής.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή σηκώθηκαν ένα "Σούπερ-Πούμα"  για να βοηθήσει στις έρευνες για τους αγνοουμένους, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ακόμα το επιβατηγό πλοίο "Λευκά Όρη" και ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: