Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Σε λίγο η απόφαση της Χάγης για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Αύριο η απόφαση της Χάγης για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

 Ώρα μηδέν για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για τις πολεμικές αποζημιώσεις που καλείται να καταβάλει η Γερμανία για τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Ιάπωνας Χισάσι Οουάντα, αναμένεται να ανακοινώσει τις αποζημιώσεις που καλείται να καταβάλει το Βερολίνο, βάσει αποφάσεων.....
ιταλικών δικαστηρίων, σε θύματα του ναζισμού. 
Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου με τη Γερμανία να ζητά την ακύρωση των αποζημιώσεων.
Η Γερμανία, η οποία προσέφυγε στις 23 Δεκεμβρίου 2008 στο ανώτατο δικαστικό όργανο, υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει αυξανόμενο αριθμό προσφυγών ενώπιον των ιταλικών δικαστηρίων, τις οποίες καταθέτουν θύματα εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους ναζί στην Ιταλία.
Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Ιταλία επιτρέποντας να γίνονται αγωγές κατά της Γερμανίας, δε σέβεται την αρχή της ασυλίας που έχει αναγνωριστεί στη Γερμανία από το διεθνές δίκαιο.
Η Γερμανία έχει ζητήσει σπό το Διεθνές Δικαστήριο να διατάξει την Ιταλία "να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα", ώστε να μην ισχύσουν οι δικαστικές αποφάσεις που παραβιάζουν την ασυλία της και τα ιταλικά δικαστήρια να μην εκδικάζουν πλέον τέτοιου τύπου υποθέσεις.
Οι υπό αμφισβήτηση δικαστικές διαδικασίες κινήθηκαν από οικογένειες θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων και κληρονόμων Ιταλών που εκτοπίστηκαν στη Γερμανία για καταναγκαστική εργασία, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 1943 ως τον Μάιο του 1945, όταν η Ιταλία κατελήφθη από τη Γερμανία αφού ακύρωσε το Σύμφωνο που είχε μαζί της και ενώθηκε με τις δυνάμεις των Συμμάχων.
 http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/111289/ayrio-i-apofasi-tis-hagis-gia-tis-germanikes-apozimioseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: